maanantai 26. tammikuuta 2015

Koiraharrastajan viisi sivupersoonaa

AGILITYHARRASTAJA

Puhuu välillä täysin käsittämätöntä kieltä. Takaaleikkaus, persjättö, päällejuoksu, välistäveto... Niin siis mitä? Ja entäs valssi, senhän piti olla tanssia?! Ota näistä nyt selvää... Toteaa itselleen, että oli väärässä luullessaan näyttelyitä kalliimmaksi harrastukseksi. On valmis matkustamaan vähän kauemmaksikin juostakseen koiransa kanssa pari rataa.


TOKOHARRASTAJA

Pyörittelee mielessään uusia tokosääntöjä. Käyttää ainakin toisinaan selkokielisempiä termejä kuin agilityharrastaja. On agilityharrastajan tavoin valmis lähtemään vaikka vähän kauemmas kokeeseen. Jossain vaiheessa varustearsenaalia alkaa kertyä - noutokapuloita sun muita.


NÄYTTELYHARRASTAJA

Tutkii tuomaritietoja ja ilmoittaa koiransa näyttelyyn. On valmis notkumaan näyttelypaikalla koko päivän. Muistaa ottaa näyttelyyn häkin, näyttelyhihnan, turkinhoitovälineiden ynnä muiden tykötarpeiden lisäksi retkituolin. Ostaa näyttelyluettelon, jonka kuitenkin myöhemmin heittää paperinkeräykseen.


KOIRATANSSIHARRASTAJA

Tietää, ettei koiratanssi(kaan) ole niin helppoa kuin joku voisi erehtyä luulemaan. Opettaa mielellään koiralleen erilaisia temppuja aina kuolleen esittämisestä ohjaajan kiertämiseen. Saattaa kuunnella musiikkia tietynlaisella koiratanssisuotimella miettien, sopisiko jokin kappale koiratanssiin.


KOIRAHARRASTAJA MUUALLA KUIN KOIRAHARRASTUKSEN PARISSA

On aivan kuin ei-koiraharrastajat. Mitä nyt vaatteista saattaa löytyä muutama koirankarva, joita teippiharja ei ole saanut kiinni. Ja aina on pieni mahdollisuus, että koirat pyörivät mielessä, vaikkei se päällepäin näykään.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti