keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Tokomaisia mietteitä

Kennelliitto on julkaissut tokon uudet suoritus- ja arvosteluohjeet. Uudet säännöthän tulevat elokuun alussa voimaan ja päätin nyt, että alammekin nykyisten sijaan treenata näitä uusia. Kyllä näissäkin työmaata riittää. 

Tässä linkki liikekohtaisiin suoritus- ja arvosteluohjeisiin. Tarkastelen nyt vain alokasluokan liikkeitä, koska ne ovat ainoat millään muotoa ajankohtaiset. Näissähän on jonkin verran eroa nykyisiin verrattuna.

Paikalla makaaminen 1 minuutti

Ei paha, ei ollenkaan paha. Matkan pituutta olen tosi huono treenatessa arvioimaan, mutta eiköhän se onnistu. Ja vain yksi minuutti. Yksi ainoa minuutti! Tämä tulee varmaan olemaan yksi helpoimpia harjoiteltavia, koska Netta on collietokossakin pysynyt ainakin sen kaksi minuuttia ellei pidempäänkin. Häiriötreeniä tarvitaan ehdottomasti enemmän.

Seuraaminen

Ei hihnaa, jonka paikkaa pitäisi miettiä. Hyvähyvä! Seuraamisessa onkin vielä muuten työtä, mutta kyllä se siitä. Kun vaan oikeasti muistaa treenata.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä

Netta ei vielä osaa tätä. Tai on se kotona pari kertaa onnistunut, mutta onnistuminen ei tosiaankaan ole takuuvarmaa. Siispä paljon harjoitusta tähän. Liikkeestä seisominen sen sijaan on ainakin kotona sujunut, mutta sitäpä ei elokuusta alkaen enää alokasluokassa ole. Maahanmenoa olen jo naksutellut niin, ettei käsimerkkiä tarvittaisi.

Luoksetulo

Tätä ollaan treenailtu, joten tässä ei ole mitään ihmeellisempää. Ei ainakaan pitäisi olla.

Noutoesineen pitäminen

Tämä voi olla kompastuskivemme, mutta tänään aloitettiin tämän treenaaminen. Netta kyllä kuljettelee kaikkea (kuten noutokapulan keittiöstä olohuoneeseen) ja treenatessa ollaan harjoiteltu kapulan nostamista, mutta pitäminen meneekin erilaiseksi. Katsotaan, mitä keksitään.

Kauko-ohjaus

Kaukokäskyjäkin ollaan vähän kotona treenattu. Ei pitäisi olla liian vaikeaa. Varsinkin, kun saa käyttää käsimerkkiä ja suullista käskyä. Eiköhän tämäkin opita.

Estehyppy

Tämä on mielestäni kivempi kuin nykyinen estehyppy. En usko, että Netalle tulee hyppäämisestä ongelmaa tai että se saisi päähänsä kiertää esteen. Vaikka koskaan ei pidä sanoa ei koskaan.

Mitään supervaikeaa noissa liikkeissä ei siis ole, koska tuo kapulan pitäminen on varmaan ihan opetettavissa. Mielenkiintoisemmat liikkeet kuin nykyisin. 

© Minna

Ei kommentteja

Lähetä kommentti