sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Muodonmuutoksia vuosien varrella, osa 2: Vilkku

Tällä kertaa muodonmuutospostaukseen on päässyt Vilkku. Se on ehtinyt eniten kokea iän tuomia muutoksia ja onpa sen värikin muuttunut pentuajoista. Ihan joka vuodelta minulla ei postaukseen sopivia kuvia ollut.

2005


Vasemmanpuoleinen kuva on otettu toukokuussa 2005 ja toinen kesäkuun loppupuolella. Värin muutoksen huomaa jo noissa kuvissa. Naamaan on tullut naamari ja vaaleaa väriä on tullut enemmän.

2006


Vilkulla on vielä päässä tuollainen läntti, mutta sittemmin se on jo haalistunut. Musta väri on vetäytynyt jaloistaan pois. Ainakin noissa kuvissa Vilkku antaa itsestään hieman pyylevän vaikutelman (kuvat on otettu joulukuussa 2006).

2007


Ei enää merkittäviä muutoksia värissä. Oikeanpuoleisessa kuvassa Vilkku näyttää taas pulskemmalta ja samalta se näyttää niissä kuvissa, jotka on otettu Pirin tultua. Varsinkin kun nykyiseen olemukseen vertaa.

2009


Vielä on läntti otsassa. Vilkku alkaa näyttää hoikemmalta näissä kuvissa.

2011


Vuonna 2011 Vilkku oli yhdessä vaiheessa laihimmillaan, olisiko painoa ollut vain n. 25 kg. Syynä olivat mahdollisesti madot, koska tilanne muuttui paremmaksi nenäpunkkiin saadun loishäädön myötä.

2013


Ensimmäiset haalistumisen merkit alkoivat varmaan olla jo ilmassa, vaikkei siihen osannut kiinnittää huomiota. Otsan läntti on ainakin haaleampi kuin ennen.

2014


Viime vuonna Vilkusta alkoi selvästi huomata haalistumista. Esimerkiksi sen jaloissa karva on jo alkanut muuttua valkeaksi, samoin kuonossa. Viiksikarvoissa on yhä enemmän valkoista. Varsinaista harmaantumista se ei vielä ole aloittanut. Haalistumisen vain. Mutta Vilkun käytöksestä ei ikinä uskoisi, että kyseessä on melkein kymmenenvuotias koira.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti