lauantai 21. maaliskuuta 2015

Liftaajakylttejä ja hihnasankari

Tänään suuntasin Netan ja Mirun kanssa Lehmoon treenaamaan Calle-lagoton ja Lotta-bedlingtoninterrierin kanssa. Rallyssa yritettiin jonkinlaista tee-se-itse-rataa (jatkossa taidetaan turvautua katsomaan netistä rally-tokoratoja) ja koottiin autoistamme sopivia tavaroita painoksi kylteille. 

Vähän ennen kotipihasta lähtemistä
Miru oli ihan hämmästyksissään ja kun yritin näyttää paria tokojuttua, se oli niin sanotusti ihan pihalla eikä olisi malttanut ollenkaan keskittyä. Rallyvideolta leikkasin suosiolla alusta pois kohdan, jossa perusasento oli silkkaa sähläämistä.. Hihna vähän taisi päästä kiristymään välillä ja varsinkin silloin, kun neiti collie yritti suunnata omatoimisesti eteenpäin.

Käsitinpä muuten aluksi väärin tuon askel oikealle -kyltin, joten uusittiin sitten se. Täyskäännös oikeaan (?) -kyltti yritti paeta kesken treenin, joten kävin pelastamassa sen. Melkoista sähläämistä tämä treenaaminen meidän osalta siis. Ehkä olisi pitänyt ruokkia ainakin Miru ennen treenaamista.

Nettakaan ei olisi malttanut tulla perusasentoon nätisti heti alkuun. Mokattiin ekassa täyskäännös kohdassa tekemällä väärä täyskäännös.. Ja spiraali oli ehtinyt vähän muuttaa muotoaan (suuntaansa)! Johan on. Katastrofaalista tällainen tuuli kyllä! Tuli kylmä. Ja yksi kyltti (ilmeisesti askel oikealle) karkasi jalkakäytävälle, kun aloimme kerätä kylttejä talteen. Minne lie sekin yrittänyt liftata..


Treenaamisen jälkeen lähdettiin Jaamankankaalle lenkkeilemään. Eikös Netta sitten kierinyt hevonpaskassa.. Ei sitä olisi huomannut kuin haistamalla. Pyh, Netta. Miru taas lenkiltä palatessa kävi yhdessä kohtaa maistamassa samaa herkkua, mutta onneksi se ei sortunut kierittelyyn. Uskomatonta, että Miru on jo viisivuotias, eikä sitä ole koskaan pesty kokonaan shampoolla.

Ideaksi tuli myös ottaa ryhmäkuva koirista ja se osoittautui erittäin vaativaksi operaatioksi. Lopulta koirat saatiin kuitenkin hetkeksi paikoilleen - ja sen jälkeen ne kaikki tulivat Netan johdolla pois. Mirun ilme tuossa kuvassa on kohtuullisen koominen.. Miru muuten vähän leikki Lotan kanssa.

Lotta, Calle, Netta ja Miru
Palasimme suunnilleen samaa reittiä takaisin etsiessämme kadonnutta hihnaa (Callen tai Lotan), muttemme nähneet sitä. Yhdessä kohtaa Netta sitten jäi haahuilemaan ja kun menimme lähemmäs sitä kohtaa, oli hihna siellä. Netta siis löysi pudonneen hihnan. Hyvä Netta!

Autoon mennessään Netta sai päälleen fleecehuovan, jotta se ei levittäisi hajuja autoon tai valjaisiinsa. Aika komea laahus kieltämättä... Oli pakko ottaa kotipihassa vielä kuva tästä ilmestyksestä. Sitten Netta pääsikin pesulle (pesulle joutuminen pitäisi sen mielestä kieltää lailla). Pesuhetkinä huomaa, miten kapea Netta oikeasti on.


Netan vuoron aikaan Miru muuten oli häkissä viltti häkin päällä ja siansaparo seuranaan. No, eikös viltti jossain vaiheessa pudonnut ja Miru keksinyt raapia häkin oveen kolme viiltoa (onhan se törkeää, että Netta treenaa). Peitin reiät sitten jesarilla..

Miru 1 - minä 2

Ei kommentteja

Lähetä kommentti