sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Oon saanut turpaan ehkä liian monta kertaa ja taas oon kaivamas nenästä lisää verta

Kääk, ei postauksen postausta koko viikon aikana! Mitään erikoista ei kieltämättä ole tapahtunut. Perjantaina Netta pääsi mukaan tokotreeneihin, jotka jälleen alkoivat paikkiksella. Kaksi minuuttia kunnon matkan päässä edelleen ilman palkkaamista. Netta kesti hienosti (joskin hieman köllötellen), vaikka viereinen koira vapautettiin Nettaa aiemmin.

Hypyn suhteen Netalla oli omat mieltymyksensä. Jos namialusta oli hypyn toisella puolen lähellä hyppyä, Netta käytännössä meni hypyn yli niin, että se heilautti takapäänsä mukanaan. Jos alusta oli kauempana ja siinä ei ollut namia, ei Netan mielestä ollut syytä hypätä. Ja tuon ensimmäisen taktiikan kanssa Netta myös tuppaisi jäämään niin, etten pääsisi sen viereen. Jotenkin namialustan poistaminen sitten tällä kertaa auttoi.

Tehtiin myös luoksetulo, jonka loppupuolella Netta hidasti vauhtiaan. Perushallimeininkiä. Kokeiltiin myös liikkeestä seisomista, joskaan Netta ei ekalla käskyllä jäänyt. Pitää muistaa kohtuullisissa määrin treenata jääviä liikkeitä. Ja sitä seuraamista.

Jottei elämä olisi tylsää, Netta on tosiaan ilmoitettu tokomölleihin alokasluokkaan ja Miru nakkiluokkaan. Mitähän tulee tapahtumaan? Agilitysäätämisten jälkeen on jo vähän tullut sellainen fiilis, että kaikki on jo nähty. Mutta onko sittenkään? Mitä tulee tokosta jännityksen alla?

Ennen möllejä on pääsiäinen, jolloin tapahtuu. Olen todennut, että saatan olla hieman yllytyshullu. Minulle annettiin mölleissä idea. Mutta eihän mitään lisenssiä viitsi muutamien kisojen takia ostaa... Ja kuinkas sitten kävikään? Ettei vain olisi lisenssi maksettuna ja Netta menossa pääsiäiskisoihin kahdelle radalle.

Tuntuu jotenkin, että kun ei enää treenata agilityä, siihen suhtautuu eri tavalla. Mölli- ja kisajuttuihin on eri näkökulma. Ehkä ihan hyvä niin. Ehkä satunnainen kisailu sopii meille paremmin kuin viikoittaiset treenit.

Ensi viikon sunnuntaina onkin sitten rally-tokomöllit, joihin nyt ilmoitin niin Mirun kuin Netankin. Mirun harrastusdebyytti, jos ei lasketa yhtä mätsäriä (hei ei lasketa sitä). Tavattoman kiinnostavaa nähdä, mitä siitä oikeasti tulee. Ja taas täällä höpötetään samoista asioista. Viikosta toiseen samat jutut, mutta olkoon. Tuleepahan mielenkiintoinen kuukausi.

Viime viikon sunnuntaina

Ei kommentteja

Lähetä kommentti