sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Vinkkinurkka: pelihetki

Nyt alkunsa saa uusi (epäsäännöllinen) määrittelemättömän pituinen postaussarja - vinkkinurkka. Ensimmäisessä vinkkinurkassa esillä on Hau-Hau koiravisa, joka on pakkauksen mukaan "hauska tietopeli iloisille koiran ystäville" ja jonka on toimittanut Olli Haikka.


Meille tämä peli on rantautunut kirpputorin kautta joitakin vuosia varmasti enemmän kuin viisi vuotta sitten. En muista, oliko pelissä ostohetkellä nappulat ja noppa, koska tällä hetkellä niitä ei laatikossa ole. Tosin muistelisin nappuloiden muuttaneen Afrikan Tähden laatikkoon, eikä meillä kuitenkaan pelata kahta peliä samaan aikaan, joten hyvin voi lainata toisen pelin noppaa ja nappuloita.


Sääntöjä en nyt selosta. Meillä tätä peliä on pelattu vähän soveltaen, sillä jo silloinkin pelissä kestää todella kauan. Jos sääntöjä noudatettaisiin aivan orjallisesti, menisi varmaan ikä ja terveys ennen maaliin saapumista. Pelilautoja siis on neljä (kaksi pahvilautaa, joiden molemmilla puolilla on erilaiset laudat).


Pelin hauskin osuus ovat kysymykset, joista on eittämättä ollut suurta hupia. On kompakysymyksiä ja ties mitä. Kysymykset jakautuivat lääketieteellisiin, yleistietoon, rotuihin ja harrastuksiin. Kysymyksistä (jotkin liittyivät vuoteen 1991) päätellen peli on 1990-luvulta, joten osa asioista on jo ehtinyt muuttumaan. Aina ei edes ole vastausvaihtoehtoja ja tänään, kun kavereiden kanssa kortteja luettiin, löytyi yksi kysymys, jonka alla ei edes ollut vastausta. 

Sanatarkasti en kysymyksiä muista, mutta on mm. ollut kysymys siitä, miksi narttukoiralla ei voi olla kivessyöpää tai -kasvainta tai jotain muuta vastaavaa. Tänään löytyi kysymys, joka liittyi uroskoiraan ja synnyttämiseen. Ensimmäiseksi mainittuun kysymykseen vastauksena oli tietenkin, ettei narttukoiralla ole kiveksiä ja toiseen, etteivät urokset synnytä. Lisäksi muistan typistämisaiheisen kysymyksen, jonka vastauksessa luki, että kaikki vaihtoehdot ovat vääriä, sillä koirien typistäminen on kielletty. 

Melko hauska peli siis, vaikka haasteita löytyykin. Eipähän käy aika pitkäksi, kun voi ihmetellä joitain kysymyksiä (ja vastauksia). Niin kuin sitä, että sekarotuisia koiria yhden kortin mukaan kutsutaan bastardeiksi. Kerran kysyttiin rautakansleri Otto von Bismarckin koiran rotua, ja muistanpa osanneeni joskus vastata oikein koiran kylkiluiden määrän, kun olin joskus kortteja selaillut.

Tämä peli täytyy ehdottomasti ottaa mukaan sitten, kun muutan pois kotoa. Pitäähän tätä iloa levittää muillekin. Sattuisiko kukaan tietämään muita hauskoja (ei mielellään esim. lapsille tarkoitettuja) koirapelejä? 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti