maanantai 6. huhtikuuta 2015

Jos vuos ei oo mun, heitän hanskat naulaan

Tänään Eilen oli soopeliosaston vuoro siirtyä rally-tokon puolella kisakentille möllikisojen merkeissä. Jonkin verran saatiin kisapaikalla odotella, koska möllialokasluokka oli viimeisenä (sitä ennen oli avoin luokka ja alokasluokka). Mutta jotenkin aika vain kului ja alkoi möllialokasluokan rataantutustuminen.

Rata oli aika simppeli. Toki ihan kaikkia kylttejä ei oltu harjoiteltu ennen tätä päivää. "Koira eteen istumaan ja peruuttaen 1, 2, 3 askelta (joka askeleen jälkeen koira istuu)" oli meille melkoisen vieras. (harjoittelin tätä Netan kanssa ennen Netan vuoroa, mutten enää muista mitä yritin Mirun kanssa tehdä vielä avoimen luokan ollessa meneillään). Vasemmalle menevistä käännöksistä etenkin 360 asteen käännöstä ei oltu paljoa tehty, eikä oikeastaan 270 asteen käännöstäkään. Eikä hidastamista tai juoksemistakaan, mutta ne nyt eivät ole niitä hankalimpia.

Miru oli luokassa vuorossa toisena. Aluksi Miru ei olisi halunnut tulla sivulle ollenkaan, kun se vain ihmetteli, minne äiti oli mennyt (äiti siis kuvasi Mirun radan). Tästä selvittiin kuitenkin namilla. Kaiken kaikkiaan meno oli aika haahuilevaa ja oikeastaan sellaista, mitä osasin odottaakin. 

Pisteitä saimme 75 ja aika oli 2:46:70. Pisteitä lähti palkkaamisesta (radalla sai palkata, mutta palkkaamisesta tuli -1 eli kolmesta palkkauksesta -3), epätarkasti suoritetuista tehtävistä yhteensä 12 pisteen verran ja väärin suoritetusta tehtävästä 10 pisteen verran (Kyltti oli "koira eteen, vasemmalta sivulle" ja otin Mirun väärältä puolelta sivulle).

Ihan hyvinhän tuo haahuilusta huolimatta kuitenkin meni, kun Miru ei ole hurjia määriä harrastuksissa kiertänyt. Ehkä vähän huvittavaa kun Miru ei meinannut muistaa maahanmenoa ollenkaan ekalla maahanmenokyltillä ("liikkeestä maahan"). Alla on vielä video, josta otin äänet pois (taustalta kuului keskustelua).


Netta oli numerolla 36 (Miru oli numero 28), eli soopeleiden välillä oli jonkin verran koiria. Isä tulikin hakemaan äidin ja Mirun kotiin ennen Netan vuoron alkua. Nettaakin aluksi meinasi kiinnostaa jokin ihan muu, mutta sivulle se sitten tuli. Haisteluksi tämä homma tahtoi tosin välillä mennä.

Netan kanssa keräsimme pisteitä 88 ja aika oli 1:52:15. Yksi piste lähti kontrollin puutteesta (lähtökyltti), yksi palkkaamisesta (se peruutushommeli) ja yksi väärin suoritetusta kyltistä (jälleen koira väärältä puolelta sivulle). Näillä pisteillä sijoituimme kolmansiksi ja tuomari sanoi, että pisteitä olisi tullut paljon enemmän, jos sitä yhtä kylttiä ei olisi suoritettu väärin.


Netta, oletko sinä muuttunut joksikin käveleväksi palkintosammoksi?! Netta on nimittäin tänä vuonna tähän mennessä jokaisessa kilpailujutussa (mätsäri, agilitymöllit, agilitykisat ja nämä rallymöllit) voittanut jotain. Melkoista! Ja puun takaahan tämäkin sijoittuminen tuli.

Vuosi 2013 tuntui jotenkin "meidän vuodelta", että se oli varsinkin harrastusuran kannalta "the year". Tämä vuosi on tähän asti ollut harrastusten kannalta hienoa aikaa, mitähän loppuvuodesta mahtaa tulla? No, sen näkee sitten. Eikä me sentään otsikon mukaisesti olla oikeasti lopettamassa mitään, vaikken joulukuussa voisi sanoa tämän olleen kaikista paras vuosi.

Ja hei, se unohtuikin vielä mainita, että oli oikein hyvin järjestetty tapahtuma! Yksi koira kerrallaan hallissa, yhdestä ovesta sisään ja toisesta ulos. Ainakin Mirun vuorolla suljettiin myös isompi oviaukko, josta koirat tulivat, kun Miru yritti koko ajan lähdössä kuikuilla sinne. Kaikin puolin positiivinen kokemus siis! 

Palkintopossu med palkintopussi (oli tosi hyvät palkinnotkin, kiitos!)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti