lauantai 25. huhtikuuta 2015

Törkeästi pöllity haaste

Viime lokakuussa
Collieblogeissa kiersi tässä vähän aikaa sitten colliehaaste, jonka nyt törkeästi varastin tänne meidän blogin puolelle ja muunsin kysymykset sheltteihin sopiviksi. Sopivathan nämä kysymykset sentään oikeastaan rotuun kuin rotuun.


1. Miten päädyit ottamaan sheltin?

Ensin huomion varmaan kiinnitti ulkonäkö. Luonneominaisuudet vahvistivat ajatuksen hyväksi. Sheltti on kätevän kokoinen harrastuskoira.

2. Mitä ominaisuuksia tahtoisit sheltissä rotuna parantaa?

Arkuus ei ole hyvä asia. Siitä ainakin kuulee, vaikken muista kovin useaa oikeasti arkaa shelttiä nähneeni. Toisaalta en voi myöskään sanoa nähneeni shelttejä erityisen paljon. Terveyspuolelta mainitsisin ainakin silmät - ylimääräiset ripset kun näyttävät olevan melko yleisiä (ja olen joskus miettinyt, mahtaako Netallakin olla niitä). Ulkonäössä mietityttää mm. kokoasia. Shelttejä kun tuntuu olevan niin pieniä kuin suuria, mutta kuinka olennainen asia koko loppujen lopuksi on? Siihen en itse osaa sanoa mitään.

3. Onko koirasi mielestäsi sellainen, kuin kuvittelitkin sheltin olevan? Yllättikö jokin?

En enää muista, mitä kuvittelin. Koirakirjojen mukaan sheltti on älykäs ja helposti koulutettava. Sitä Netta ainakin on. Eniten yllätti ehkä juurikin mainitsemani koon vaihtelu.

4. Oletko miettinyt, tuleeko seuraavakin koirasi olemaan sheltti, vai jotakin muuta rotua?

Saattaa olla, mutta saattaa olla olemattakin (hah). Luulen, että parin vuoden päästä sompailen sheltin ja nahkacollien välillä.

5. Mikä on koirasi huonoin puoli (yksi ominaisuus)? 

Aranpuoleisuus tai varautuneisuus tai mikä onkaan oikea sana. Seuraavan koiran kohdalla pitää olla tarkempi sosiaalistamisesta.

6. Entä paras puoli (yksi ominaisuus)?

Se oppii nopeasti.

7. Millaisissa tilanteissa koirasi haukkuu?

Kun Miru ja Vilkku haukkuvat. Kun se kiihtyy ja alkaa mennä ylikierroksille. Kun yllytän sitä haukkumaan ennen radalle menoa agilityssä. Pam-tempun yhteydessä. 

8. Millaisia kisatavoitteita sinulla on koirasi kanssa?

Tänä vuonna meillä ei ole suurempia tavoitteita, paitsi että rally-tokosta haluaisin saada Netalle koulutustunnuksen (RTK1). Sen pitäisi olla ihan realistinen tavoite ja täten mahdollinen. Muita tavoitteita meillä ei ole.


9. Kuinka monta kaulapantaa koirallasi on?

Aivan liian monta... Joskus laskin, että niitä on yli 30, mutta tarkasta määrästä minulla ei ole hajuakaan. Viime vuonna tarvikepostauksessa lupasin, etten enää osta Netalle pantoja (pantojen tekemistähän se ei koske).

10. Milloin olet ollut koirastasi erityisen ylpeä?

Harrastuksissa, kun työ on alkanut kantaa hedelmää. Tämä pätee esimerkiksi mätsäreihin. Aika pitkä matka on kuljettu lokakuusta 2010... Möllitokossa olin ylpeä, kun Netta käyttäytyi paljon paremmin kuin odotin. Ja mitä näitä nyt on.


11. Kiinnostaisiko sinua alkaa joskus kasvattajaksi?

Ei kiinnostaisi. Ainahan kaikkia kivoja pentujen nimiä keksisi, mutta se ei ole tarpeeksi painava peruste. Kasvattaminen ei ole minua varten.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti