perjantai 1. toukokuuta 2015

Vappujen vappu

Vappu on aika monena vuotena kulunut koirallisissa merkeissä. Vuonna 2005 Vilkku haettiin kotiin. Vuonna 2009 sekä sen jälkeen vuosina 2011, 2012 ja 2013 olin vappumätsärissä. Viime vuonna mätsäri vaihtui agilitykisoihin. Tänä vuonna mätsärin piti olla taas kuvioissa, mutta tuli muuttujia ja agility veti pidemmän korren.

Ykkösille oli yhteensä kolme rataa (kaksi agilityrataa ja yksi hyppyrata), tuomarina toimi Minna Räsänen. Olin ilmoittanut Netan kaikille radoille, koska.. No koska. En minä tiedä itsekään miksi. Tai ehkä siksi, että kolme on määränä ihan ok. Huomisellehan en ole Nettaa ilmoittanut, vaikka ratoja olisi tarjolla kaksi kappaletta. Tämä siksi, että suuntaamme sunnuntaina Imatralle. Kaikki kisavideot ovat sitten samalla videolla tuossa alla, en nimittäin jaksanut alkaa jokaista erikseenkään lisätä.

A-rata oli luonnollisesti ensimmäisenä. Ennen kuin otin Netalta hihnan pois, se alkoi antaumuksella rapsutella itseään (sijaistoiminto), eikä auttanut kuin odottaa, että rapsuttelu loppuu. Sitten matkaan. Tältä radalta tuloksena viisi virhepistettä ja yliaikaa 6,03 sekuntia. Sijoituimme kolmansiksi. Kepeiltä siis nämä virhepisteet, en näköjään osaa ohjata koiraani kepeille. Ja radan loppupuolella vaihdoin vähän hölmösti puolta, olisihan minun pitänyt arvata, että Netta ehtii edelle.

B-rata oli seuraava. Tuloksena kymmenen virhepistettä ja yliaikaa 4,18 sekuntia. Kepeille ohjaamisessa taas hankaluuksia (kuulemma itse ohjasin Netan väärään väliin, mikä epäilemättä on totta) ja yhdeltä putkelta kielto, muuten meni mukavasti tämäkin rata.

C-rata olikin hyppyrata. Tuloksena hylätty. Muuten hyvä (ei lasketa keppien vauhtia, siitä en jaksa enempää alkaa selittää), mutta unohdin ilmeisesti jonkin hypyn välistä. Ehkäpä ohjaajalle aivot radalle (ja rataantutustumiseen) olisi hyvä lisävaruste? Ja siis hyvältä tuntui tämäkin rata, ei yksi tuollainen hyllytys todellakaan jää harmittamaan. Se oli hyvä hylly se.

Toitotan varmaan aina, kuinka hyvä fiilis jäi, mutta niin jäi nytkin. Hyvän mielen kisat! Ei haistelua tai muuta sellaista. Muistin jopa ainakin välillä juosta (vaikkei me silti nopeimpia ollakaan). Nyt meillä on sitten kaksi PoKSin kangaskassia, molemmat vappukisoista. Ja molemmissa vappukisoissa ollaan sijoituttu nimenomaan toiselle radalla kolmansiksi. Melkoinen yhteensattuma! 


2 kommenttia

  1. Vappu on teille selkeästi hyvä päivä kisata! Onnea! :)

    PS. Ihania kuvia Netasta koko blogi täynnä! :)

    VastaaPoista