sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

It's now or never

Jännityksen vallassa suuntasin tänään Netan kanssa PoKSin hallille. Tiedossa oli agilityn hallittavuustesti, joka on läpäistävä, jos haluaa alkeiskurssille (paitsi jos on suorittanut hyväksytysti BH-kokeen tai saanut tokosta ALO 1-tuloksen). Jännitti tietysti, että miten Netta toimii.

Aluksi oli luoksepäästävyys. Testin pitäjä kiersi koirien luona. Netta meni hänen luokseen häntää heiluttaen ja antoi hyvin silitellä. Joskushan Netta on mätsärissä väistänyt tuomaria, joten tämä on ehdottomasti edistystä. Odoteltiin myös rauhassa, että kaikkien koirien luoksepäästävyys oli saatu testatuksi.

Seuraavaksi oli vuorossa seuraaminen. Meidän piti ensin mennä rinkiin. Kunkin piti vuorollaan mennä keskelle, mennä kahden koiran välistä, kiertää pari koiraa ja mennä keskikohdan kautta omalle paikalle. Aluksi piti mennä hihnassa. Tämä meni hyvin, vaikka Netta pari kertaa katsahtikin muualle. Seuraavaksi piti mennä ilman hihnaa. Sekin sujui, Netta pysyi koko ajan vieressä (mitä nyt pari kertaa katsoi muualle).

Sitten vuorossa olikin pelätty paikallaolo-osuus. Paikallaolon ja luoksetulon sai tehdä samalla kertaa, joten päätettiin tehdä niin. Jätin Netan odottamaan merkkitötterön viereen ja kävelin toiselle tötterölle, mutta melkein heti Netta sinkosi luokseni. Saimme yrittää uudestaan, mutta sama juttu toistui. Vielä oli yksi mahdollisuus: paikallaolo. Jätin Netan odottamaan ja hoin tasaisesti paikallaolokäskyä ("Oottaa!"). Kun sain luvan kutsua Netan, se sinkosi luokseni mielettömällä vauhdilla.

Testi saatiin siis kuitenkin läpi. Nyt odotetaan vielä, suosiiko arpaonni meitä ja päästäänkö jo kevään kurssille. Jos ei päästä nyt kurssille, niin syksyllä päästään. Ei auta kuin odottaa peukut pystyssä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti