keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Kauas on tultu siitä, mihin piti tän tien johtaa

Taas on se aika vuodesta, kun kootaan yhteen vuoden tapahtumat, kerrataan vanhat tavoitteet ja luodaan tavoitteet tulevalle vuodelle. Nyt ollaan vielä jonkinlaisessa taitekohdassa. On varsin selvää, että meno ei enää jatku samanlaisena, kun Netta ei asu luonani.

Tämä vuosi on ollut niin erilainen aiempiin vuosiin verrattuna. Minä muutin. Koiraharrastusinto koki melkoisen mahalaskun. Viime vuonna loppuvuodesta haikeutta aiheutti päätös agilityn lopettamisesta, mutta agilityttömät tiistait eivät aiheuttaneet minkäänlaisia vieroitusoireita. Se ajanjakso jäi taakse viime vuoden loppuessa. Ja kuten silloin kirjoitin, ei se ollut mikään agilityn loppu.

Tämä on ollut hyvä vuosi. Miru on saanut enemmän näkyvyyttä blogissa. Se on päässyt myös kisamaailmaan. Netan kanssa on saavutettu jotain. On tehty asioita, joita en vielä vuosi sitten olisi uskonut meidän tänä vuonna tekevän. Että mekö muka viralliseen tokokokeeseen, ei ikinä. Ja mitäs me heinäkuussa tehtiinkään?

Tämä on myös jossain määrin ollut luopumisen vuosi. Minä luovuin koirallisesta elämästä ja on selvää, että Netta kuuluu vanhempieni luokse. Muuttaessani luovuin tutusta ja turvallisesta Joensuun koiraharrastuspuolesta ja maailman parhaista koiraihmisistä.

Haluan vielä kiittää kaikkia, jotka ovat tavalla tai toisella olleet menossa mukana. Ilman teitä tämä vuosi ei olisi ollut juuri tällainen. Sitten onkin jo aika siirtyä postauksen muihin osiin ja käydä läpi vuosi sekä asetetut tavoitteet.

Tammikuu


Tammikuu on aina se kuukausi, josta ei meinaa muistaa mitään. Eikä mitään erikoista ilmeisesti tapahtunutkaan. Ilmeisesti lähinnä tokoiltiin molempien soopeleiden kanssa.

Helmikuu


Treenailtiin tokoa ja temppuja. Netta pääsi Mirun sijasta hallitokoon. Avattiin Netan kanssa mätsärikausi Rauta-Prisman Eläinmaailman avajaisissa. Miru pääsi collielenkille. Arki rullasi normaaliin tapaansa.

Maaliskuu


Tokoiltiin ja aloitetettiin rally-tokon harjoitteleminen. Netta aloitti agilityn möllikauden. Päästiin hankiaislenkeille ja otettiin kuvia. Miru täytti viisi vuotta ja Vilkku kymmenen.

Huhtikuu


Netta täytti viisi vuotta ja synttäreitä juhlistettiin perinteisesti yhteissynttäreillä Axun kanssa. Netta leikki mölli- ja mätsärikoiraa. Molemmat soopelit ajautuivat avaamaan tokouransa ja rally-tokouransa möllien merkeissä. Netta aloitti agilitykisavuoden ja jatkoi hakutreenejä.

Toukokuu


Netta liiteli niin virallsiten kuin epävirallistenkin kisojen merkeissä. Se myös kisasi rally-tokossa kaksi kertaa. Miru jatkoi elokuussa 2013 korkkaamaansa mätsäriuraa kaksissa mätsäreistä ja pääsipä Nettakin yhteen mätsäriin.

Kesäkuu


Ei kisatoimintaa, ei mitään spesiaalia. Omistajakin pakeni Berliiniin kielikurssille. Oli vain kesälle luotuja tavoitteita, joista suurin osa jäi toteuttamatta.

Heinäkuu


Miru yllätti kahdessa mätsärissä, Netta taas kävi yhdessä. Mirun kohdalla alkoi elokuun rallykisoihin valmistautuminen. Netan kanssa taas eksyttiin viralliseen tokokokeeseen.

Elokuu


Mätsäröitiin yksien mätsäreiden verran ja Netta kävi taas agiliitoon. Rally-tokokisoissa Miru pääsi korkkaamaan viralliset kisat. Muutokset olivat edessä.

Syyskuu


Omistaja muutti Vantaalle. Netta seurasi perässä. Alkoi kerrostaloelämään totuttelu. Harrastusrintamalla ei tapahtunut mitään. Netta tosin pääsi mukaan Mirun kasvattajan järjestämälle yhteislenkille.

Loka-, marras- ja joulukuu


Ei mitään uutta miltään rintamalta lokakuussa. Marraskuussa käytiin Joensuussa agilitymölleissä. Marraskuussa muodostui päätös antaa Netan jäädä asumaan vanhempieni luokse. Siinä kaikki loppuvuoden kannalta oleellinen.

Viime vuoden tavoitteet (Netta)

Terveenä pysyminen, painon kurissa pitäminen edelleen

Netta pysyi terveenä ja paino kurissa.

Hieman mätsäreitä (jos huvittaa), agilitymöllit jossain vaiheessa, löytää innostusta koiratanssiin (ja saada siinä jotain aikaiseksi), yrittää saada tokon saralla jotain aikaan (ehkä mölleihin)

Mätsäreissä käytiin jonkin verran. Agilityssä käytiin mölleissä joo. Eksyttiin kummasti taas kisakentille asti. Koiratanssi-intoa ei löytynyt, eikä mitään saatu aikaan. Tokossa ei suuremmin saatu mitään aikaan, mutta käytiin mölleissä ja jopa virallisessa kokeessa.

Matkustaminen ja kerrostaloelämään sopeutuminen (jos hyvin käy), julkisilla kulkuneuvoilla matkustamiseen sopeutuminen, turhan haukkumisen vähentäminen

Niinhän se sopeutuminen jotenkin sujui. Julkisilla kulkuneuvoilla kulkemisessa ei ollut ongelmaa. Tässä kohtaa tuntuu hölmöltä enää kommentoida mitään, kun Netta ei asu enää täällä. Turhan haukkumisen vähentäminen ei ikävä kyllä onnistunut mainittavammin.

Mirun ja Vilkun tavoitteet

Terveenä pysyminen

Yksi eläinlääkärikäynti molemmilla, muuten ei mitään.

Mirulle enemmän tokoa

No joo, miten sen nyt ottaa...


Tavoitteet 2016

Netta: terveenä pysyminen, painon kurissa pitäminen, parit agilitymöllit ja -kisat, joitain mätsäreitä, suurella kysymysmerkillä RTK2
Miru: terveenä pysyminen, painon kurissa pitäminen, RTK1
Vilkku: terveenä pysyminen, painon kurissa pitäminen

Vuoden biisiksi valikoitui tällä kertaa Irinan Filmi. Kyseinen kappale on kyllä ennestään tärkeä muista yhteyksistä, mutta se sopii hyvin tähän vuoteen.

Irina - Filmi
San. Toni Wirtanen / Irina

Kauas on tultu siitä
Mihin piti tän tien johtaa
Se kaikki minkä varaan me laskettiin
Siruina jalkojen alla
On jotain mitä tekisin toisin jos voisin
Palata alkuun
Mut pidinkö mä kiinni liian tiukasti
Vai enkö tarpeeksi

Enemmän kuin mitään mä tahdon filmin tään kelata alkuun
Tahdon sitä vaikken mä siihen pystykään
Jotenkin on helpompi uskoo kohtaloon, et näin pitikin käydä
Kuin hyväksyy että meistä ei ollut enempään

Matkalla oppii paljon
Etenkin itsestään
Mä huomaan nyt mun virheitä monta
Ne näyttää niin itsestään selviltä
Mut jos olisit ees puhunut kerran oikeesti
Ja katsonut silmiin
Ja antanut mun nähdä sun tunteet kaikessaan
Se ois ollut paljon

Enemmän kuin mitään mä tahdon filmin tään
Kelata alkuun
Tahdon sitä vaikken mä siihen pystykään
Jotenkin on helpompi uskoo kohtaloon
Et näin pitikin käydä
Kuin hyväksyy että meistä ei ollut enempään

Ei kommentteja

Lähetä kommentti