perjantai 10. kesäkuuta 2016

Jos koiramme kävisivät kouluja...

Tämä on jatkoa postauksille Jos Netta, Miru ja Vilkku olisivat ihmisiä... sekä Koiramme bilepersoonina. Mitenkäs olisi, jos koiramme olisivat ihmisiä? Mitä kouluja ne kävisivät ja millaisia oppilaita ne olisivat?

Vilkku

Peruskoulun Vilkku rämpisi läpi sähläten samalla kaikkea muuta. Alakoulussa se ei oikein malttaisi istua paikallaan saati sitten keskittyä kunnolla aiheeseen, jota ollaan käsittelemässä. Yläkoulussa se taas ei malttaisi keskittyä. Se olisi myös oppilas, joka unohtaa jatkuvasti jotain kotiin.

Kokeet Vilkku muistaisi vasta niitä edeltävinä iltoina. Kokeisiin lukeminen tosin olisi sille muutenkin tuntematon käsite, eivätkä sanakokeet tai kappaleiden lukeminen kiinnostaisi sitä yhtään. Läksyt se tekisi aina muistaessaan. Tunneilla se kyllä tekisi osan tehtävistä, kunnes sen mielenkiinto herpaantuisi jonnekin muualle. Se olisikin huolimattomuutensa takia usein jälki-istunnossa ja puhutteluissa, vaikka laiska se ei olisi.

Peruskoulun jälkeen Vilkku ei jaksaisi lähteä kolmeksi vuodeksi lukioon ja sen jälkeen jatkamaan opiskelua jonnekin muualle, vaan se valitsisi ammattikoulun ja kouluttautuisi käytännönläheiseen ammattiin. Ammattikoulussa se myös muistaisi tehdä läksynsä ja hoitaa velvollisuutensa.


Miru

Peruskoulussa Miru olisi se, joka ei juuri koskaan laittaisi tikkua ristiin minkään asian suhteen. Se luikertelisi kaikista tehtävistä läpi mahdollisimman vähällä vaivalla, koska sen motivaatio olisi aina jossain muualla. Alakoulussa se ehkä jaksaisi vielä olla innokas, mutta yläkoulussa sen motivaatio olisi niinkin korkealla, että se löisi päänsä kattoon.

Kokeisiin Miru alkaisi lukea mahdollisimman myöhässä, mutta se onnistuisi silti saamaan hyviä numeroita. Sanakokeisiinkin se pänttäisi vain hetki ennen niiden alkua. Laiskuudestaan huolimatta Miru ei unohtelisi tavaroitaan tai juuri mitään muutakaan, joten jälki-istunnoissa sitä ei nähtäisi.

Peruskoulun jälkeen Miru menisi lukioon arvottuaan hetken lukion ja kaksoistutkinnon välillä löytämättä ammattikoulusta mieluisaa alaa. Lukiosta se suoriutuisi samalla tavoin kuin peruskoulusta. Lukion jälkeen se jatkaisi joko ammattikorkeakouluun tai yliopistoon opiskelemaan itselleen ammatin, joka takaisi sille työn, jossa sen ei tarvitsisi tehdä paljoa.


Netta

Peruskoulussa Netta olisi hieman ujo, mutta myös tarmokas. Se tekisi vaaditut tehtävät edes jotenkuten ja kokisi suuria tunnontuskia vastatessaan väärin. Sen motivaatio olisi yleensä keskivertotasolla. Välillä se tosin unohtelisi kirjojaan ja kirjoitusvälineitään kotiin.

Kokeisiin Netta pyrkisi lukemaan ajallaan, vaikka välillä senkin ote lipsuisi. Pikkujuttuihin se ei jaksaisi panostaa aivan niin paljoa. Se joutuisi muutaman kerran jälki-istuntoon unohtelujensa takia, mutta muuten se ei kohtaisi koulussa ongelmia.

Mirun tavoin Netta jatkaisi lukioon, jossa se panostaisi parhaansa mukaan hauskanpitoa unohtamatta. Siellä se pähkäilisi pitkään eri opiskelupaikkavaihoehtojen välillä. Lopulta Netta pitäisi välivuoden, jonka jälkeen se menisi ammattikorkeakouluun opiskelemaan.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti