sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Agilitypäivässä

Tänään oltiin Netan kanssa Koirakoulu Napakan agilitypäivässä Napakan hallilla. Aikaa oli tunti (klo 11-12) ja aika kului hyvin nopeasti. Aluksi kerrottiin kepeistä ja vähän puomista, sitten alettiin vuorotellen kokeilla putkea ja siinä välissä sai kokeilla itsekseen keppejä. Toisille kepeille oli laitettu verkot, joten kepittely sujui ihan mukavasti. Toisilla kepeillä sai makupala-alustan avulla kokeilla kepeille lähettämistä.

Sitten päästiinkin jo putkelle. Aluksi kouluttaja piti Nettaa ja minä kutsuin sitä putken toisesta päästä. Sitten minun piti lähettää Netta putkeen itse. Putkea pidennettiin vähitellen ja lopulta se laitettiin loivalle mutkalle. Netta rymisteli innoissaan putken läpi namialustan luokse.

Vuoroa odotellessa kokeiltiin aina keppejä ja vähän hyppyä. Aluksi Netta tosin olisi hypyssä mennyt riman ali... Mutta kyllä se siitä sitten alkoi hyppiä. A-estettä kokeiltiin kouluttajan kanssa ja Netta tykkäsi esteestä edelleen (se oli pentuagilitystä tuttu). Onneksi piti pitää hihnassa, muuten Netta ei varmaankaan olisi malttanut jäädä kontaktialueelle seisomaan ollenkaan.

Välissä hain oman kupin namialustaksi. Verkotetuilla kepeillä Nettaa ei enää jaksanut kiinnostaa ottaa palkkaa välissä, vaan se suuntasi suoraan eteenpäin päästäkseen kupille hakemaan nameja. Hokiessa "Kepkepkepkep" kieli meinasi mennä vähän solmuun ja totesin, että "Kekekekeke" taitaakin olla parempi käsky meille...

Puomikin oli Netalla tuttu este, eikä se malttanut syödä kaikkia puomille laitettuja nameja. Mahtaakohan koirani olla kontaktiestefani? Tai sitten se vain tykkää kiipeilystä, kukapa voi Netan aivoituksia tulkita. Joka tapauksessa puomi sujui ihan kivasti (motivaationa taisivat olla herkulliset juustonpalat).

Lopuksi kokeiltiin vielä hyppy-putki-pätkää kaksi kertaa, hypyssä tosin ei ollut rimaa. Netta suunnisti putkeen oikein kivasti molemmilla kerroilla. Voin vain sanoa, että se oli sellaista rymistelyä, ettei itse meinannut perässä pysyäkään. Joka tapauksessa oli oikein mukava päivä

Ei kommentteja

Lähetä kommentti