torstai 29. joulukuuta 2011

Reissukoira matkaan jo käy

Lähdin Netan kanssa tiistaina yhdeksältä Joensuusta bussilla kohti Kajaania. Bussikuski ei ottanut Netasta maksua. Onnistuin sitten Netan kanssa hakeutumaan penkille, joka oli aivan takaoven vieressä. Ei siinä muuten mitään, mutta takaoven auetessa Netta kuikki siihen suuntaan. Netalla oli penkkini edessä lattialla pyyhe ja penkillekin piti laittaa pyyhettä, etteivät irtokarvat tarttuisi penkkiin.

Perillä Kajaanissa oltiin hieman myöhässä. Netta ei halunnut kävellä bussin takaovelle johtavia portaita, joten jouduin nostamaan sen bussista. Satoi lunta ja tuuli - aika ikävä sää. Perillä Netta pääsi myös heti haistelemaan Mokka-espanjanvesikoiraa. Mokkahan on Netalle jo vanha tuttu. Mokan leluja piti vain pelastaa Netan hampaiden ulottuvilta, joten annoin Netalle repusta sen oman leijonalelun ja Skinneeez-ketun. Kettu on Netalle varsin mieleinen lelu. Ketun natustelu kun on Netasta suurta hupia.


Tiistain iltalenkillä Netta käveli oikein nätisti hihnassa, vaikkakin oli koko ajan valppaana. Liikennevaloissa meneminen sujui myös hienosti. Netta pelkäsi vielä vuosi sitten autoja ja silloin se halusi mennä liikennevaloihin pysähtyneen auton ohi täyttä vauhtia, mahdollisimman kaukana autosta tietysti. Nykyisin Netta ei enää onneksi pelkää autoja (mutta ei se niitä rakastakaan).

Eilen aamulla mentiin autolla lenkkipaikalle. Netta ei olisi halunnut mennä autoon ja raukka oksensikin siellä. Netta kuitenkin nautti siitä, kun se sai juosta irti. Lenkin jälkeen Netta sai aamuruokansa uudestaan. Yritin vähän kuvata Nettaa ulkona, mutta sanomattakin on selvää, että valoa ei ollut tarpeeksi.

Netta leikki myös pihalla mielellään Mokan kanssa. Sisällä molemmat koirat kyttäsivät ruokaa ja jos Mokka teki erilaisia temppuja, meni Netta viereen haukkumaan. Netta tosin syventyi edelleen mielellään kettulelun natusteluun ja... No, Netta pureskeli lelun häntään reiän ja sai hännän jotenkin nurin. Vinkupilli oli pienessä pussissa, joka oli ommeltu häntäpäähän kiinni. Leikkasin vinkupillin pussin irti ja myöhemmin käänsin hännän oikein päin, joten leikit voivat taas jatkua. Vinkupilli on puolestaan myös tallessa.

Iltalenkkinä olikin sitten hihnalenkki, samoin tänä aamuna. Aamulenkki oli tosin lyhyempi, sillä lunta tuli lisää. Aamuruokaa Netta ei saanut, koska edessä oli bussimatka eikä kukaan tietenkään toivonut aamuruokaan liittyvää bussifiaskoa. Mokka yritti vielä haastaa Nettaa leikkiin, joskin Netta vältti katsekontaktia Mokkaan.

Bussiasemalle ehdittiin juuri sopivasti (bussi oli kai vähän myöhässä). Nyt Netasta perittiin maksua 3,10 € ja asetuimme taas bussin takaosaan istumaan, Netta tassupyyhkeensä päälle. Hyvinhän Netta malttoi ollakin. Bussin olisi pitänyt olla Joensuussa klo 14.35, mutta perillä taidettiin olla klo 15. Olin ajoissa ottanut Netan pyyhkeen reppuun ja yhdessä vaiheessa Netta-parka luisui edessä olevan penkin alle ja se piti auttaa sieltä pois.

Lopulta oltiin perillä Joensuun bussiasemalla. Otin Netan suosiolla syliin ja tasapainottelin Netan kanssa ulos bussista, jotta Netta saisi maata jalkojensa alle. Sitten päästiin heti omaan autoon ja kotiin, jossa Vilkku ja Miru jo odottivat. Mirulla oli ilmeisesti ollut hieman tylsää ilman Nettaa.


Ja niin, kävinhän minä kiertelemässä eläinkaupoissa Kajaanissa. Paljoa mitään en löytänyt, mukaan tarttui vain yksi juttu - Trixien vaaleanpunainen sydänkuvioinen monitoimitalutin. Se oli alennuskorissa ja hintaa sillä oli 7,95 €, jos oikein muistan. Tällaista olinkin etsinyt ja nyt se sitten löytyi.
Ei kommentteja

Lähetä kommentti