sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Se polskii sittenkin

Eilen mentiin äidin ja koirien kanssa järven rantaan. Ensimmäisenä sai uida Vilkku ja sitten alkoi Netan houkuttelu, vaikka alun perin oli tarkoitus, että vain Vilkku uisi. Netta tulikin namien voimalla nätisti veteen ja sain ohjattua sitä lempeästi valjaiden avulla hieman syvemmälle, kun se ei vaikuttanut vastahakoiselta.

Netta sitten vain ui rantaan. Toistettiin sama muutaman kerran. Verrattuna aiempiin uintikertoihin Netta ui rauhallisesti ja nätisti, eikä vain kauhonut pakokauhun vallassa kohti rantaa. Hyvähyvä! Uinnin jälkeen Netta vain sai hepulin ja kävi kierimässä epäilyttävän vessapaperimytyn päällä, mistä seurasi kylpyreissu... 

Tänään Netta pääsi omalle uintireissulle. Mukaan otin pitkän uintitarkoitukseen tekemäni hihnan. Sen kanssa tosin olen tarkkana, ettei se osu Netan reitille. Mutta pitkä hihna mahdollistaa sen, ettei tarvitse välittömästi koiran perässä kävellä rantaan ja Netan hepulikohtauksilta vältytään (kastumisen jälkeinen hepuli = Netan korvat tuntuvat katoavan).

Meininki oli samanlaista kuin eilen ja otin tällä kertaa jopa videon. Koitetaan nyt ainakin välillä käydä rannalla, että Netta pääsee uimaan. Vaikka eiväthän matkat vielä pitkiä ole.. Ja ranta on sen verran matala, että Netan tassut taitavat melko nopeasti yltää pohjaan. Mutta tästä se lähtee, tästä se lähtee!


Olin tänään tokomölleissä talkoilemassa (koska olin luvannut leipoa sinne suolaista purtavaa) ja samalla oli tilaisuus seurata tokosuorituksia. Oma tokoinnostus on edelleen hyvin paljon hukassa, mutta siitä huolimatta tehtiin tänä iltana pihalla pieni tokotreeni. 

Seuraaminen ei ollutkaan ihan kamalaa. Liikkeestä seisominen meni yllättävän kivasti, paitsi jos itse onnistuin pysähtymään - mene ja tiedä, tehtiin tämä liike kerran. Muutama kerta kokeiltiin myös hyppyä, jota olin aiemmin onnistunut sotkemaan muistellessani, että koiran pitää istuutua hypättyään. Eihän se alokasluokassa mennytkään niin... Mutta aloiteltu on! Ja perusasentoa naksuteltiin vähän lisää. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti