tiistai 5. elokuuta 2014

Kesän viimeinen mätsäri

Kai tämän päivän mätsärin voi laskea kesän viimeiseksi, kun seuraava tiedossa oleva mätsäri on vasta lokakuussa? Koulukin alkaa torstaina. Heihei kesä ja tervetuloa syksy! Tällä viikolla kutsuu jo Helsinki ja sunnuntaina käyn pyörähtämässä Maailman Voittaja -näyttelyssä ihmettelemässä näyttelytouhua.

Viime mätsärin tapaan tämänpäiväinenkin mätsäri oli Pilkon Citymarketin parkkipaikalla. Järjestäjänä oli Liperin Kennelkerho. Kehiä oli onneksi neljä, koska koiria oli paljon. Ennen aikuisia kehässä oli Junior Handler -luokka. Ja aikuisissa koiria riitti.

Parikehässä tuomari tutki koirat ja mentiin yhdessä ympäri. Tämän lisäksi tehtiin edestakaiset liikkeet erikseen. Netta esiintyi nätisti, vaikka pelkäsin sen alkavan haistella kehää, kun ainakin yksi koira näkyi kehää haistelevan. Onneksi niin ei käynyt. Saatiin punainen nauha.

Nauhakehässä porukka jaettiin osiin. Kerrankin päästiin isojen koirien joukkoon juoksemaan kehää ympäri. Useammin nimittäin ollaan menty pienten joukossa, joten oli kiva, että päästiin etenemään sopivaa vauhtia. Lisäksi tehtiin muistaakseni kolmen koiran ryhmissä yhtäaikaisesti edestakaiset liikkeet (koiria oli yhteensä kuusi isojen ryhmässä).

Kun pienemmät koirat olivat toistaneet samat, oli seisotuksen vuoro. Tuomari karsi porukkaa pois ja päästiin jatkoon. Taas taisi olla vuorossa edestakainen liike yhtäaikaa muutaman koiran joukoissa. Seurasi vielä karsintaa ja päästiin seitsemän parhaan joukkoon.

Seisotusta, seisotusta, seisotusta. Ryhmä jaettiin kahtia ja tehtiin kolmiot yhtäaikaa (yksi lähtee tekemään kolmiota ja muut seuraavat perässä). Ryhmässämme oli neljä koiraa ja oltiin ekoina, mikä sopi ihan hyvin. Tällainen yhtäaikaa tehty kolmio olikin ihan uusi juttu. 

Sitten oli enää seisotusta. Nettaa alkoi jo vähän väsyttää, mutta hienosti se oli jaksanut esiintyä. Väsähtäminen ilmeni siten, että Netta ei olisi enää jaksanut seisoa liikahtamatta pitkää aikaa putkeen. Muulloinkin Netta saattaa vähän liikutella jalkojaan, mutta nyt kyseessä alkoi olla väsymys.

Palkinnoille pääsi neljä parasta, mutta tuomari halusi sijoittaa kaikki seitsemän. Sijoituimme seitsemänsiksi. Tajusinpa äsken myös, että paitsi heinäkuisessa mätsärissä samassa paikassa, myös vuonna 2012 Netta sijoittui siellä sinisten kolmanneksi.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti