perjantai 17. heinäkuuta 2015

Sinustako rally-tokokoira? #2

Muu elämä sotkee koiraharrastusta siinä määrin, että tänään omat treenit jäävät väliin Ilosaarirockin Sulo-klubin takia. Treenata kuitenkin pitäisi, kun keskiviikkona tuli heitettyä ilmoittautumiset elokuisiin rally-tokokisoihin. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi siis hilautua vapaavuorolle treenaamaan tänä aamuna.

Videolla on vähän Mirun treeniä. Ilman hihnaa on helpompi treenata, jos palkkana on heitettävä lelu. Ihan kivastihan Miru kulki (minun mielestäni ja ainakin harjoituskertojen määrään nähden). Käännöksissä se ei taaskaan pyllähdellyt (niin kuin joskus kotona, kun vuorossa 360 asteen käännös vasempaan). Saksalaisessa täyskäännöksessä pitäisi varmaan itse malttaa paremmin. Netan ensimmäisessä kilpailussa kun taisi piste (vaiko kolme) lähteä, kun emme kääntyneet samaan aikaan. Mutta noin muuten käännökset olivat Mirun tekemiksi ihan kivoja.

Eteentuloja treenattiin enemmänkin kuin mitä videolla on. Kaikki kerrat eivät ihan onnistuneet (ja loppujen lopuksi jokainen toisto näyttää kuitenkin videolla samanlaiselta). Lisää treeniä niihin. Lähinnä tässäkin on tapaus takapään käyttö (tai Mirun tapauksessa käyttämättömyys). Hankala vain treenata sitä, kun sisällä treeni tasapainotyynyn kanssa ei ottanut onnistuakseen. Ehkä pitäisi keksiä jotain ulkona.Hauska, miten Miru oikeasti tekee hallilla innokkaammin kuin kotona. Se kiskoo kohti hallia ja sisällä hallissa se keskittyy olennaiseen (videolla tosin taitaa olla pari haistelukohtaa). Kotona se taas todistetusti treenaa vähän vetelämmin. Tämä todettiin taas eilen, kun yritin molempien koirien kanssa vuorollaan tehdä pihalla pientä rallyrataa. Ei mitenkään erityiset innostuneesti tehtyjä suorituksia. Ehkä omakin asenne hallille mentäessä on sitten erilainen? Tai ehkä kotona ei tule treenattua niin paljon.

Miru on saanut noutaa pihalla narupalloa ja eilen löysin kaapista frisbeen. Aluksi moinen kapistus oli Mirusta varsin turhauttava. Eihän sitä meinannut saada ylös maasta! Mutta lopulta arvon collie keksi, miten frisbee nostetaan, ja innostui. Se muun muassa halusi vetää frisbeetä ja aina sitä hakiessaan se päästi omituisen äänen. Heittelyyn kuului myös yhtenä osana paikallaan oleminen frisbeen heiton ajan. Treenin päätteeksi Miru sai tänään hallilla hakea vähän frisbeetä, mutta siitä tulee video ehkä myöhemmin.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti