perjantai 17. elokuuta 2012

Vastaukset ja tulokset

Nyt on aika vastata kysymyksiin ja katsoa, mikä videopostaus tulee tänne joskus tulevaisuudessa.

Kiitos kaikille, jotka kysyivät, ehdottivat ja äänestivät!

Videopostaus

Aktivointi ja temput saivat ainakin suosiota, joten molemmista tulee ajallaan video. Turkinhoitovideopostaus on vähän kysymysmerkin alla, sillä siihen tarvitsisin jonkun kuvaamaan. Hankala kun olisi siistiä tassukarvoja ja yrittää ottaa videota samalla.

Toiveet ja ehdotukset

Postauksia tulee ainakin ruokinnasta ja tarvikkeista. Jos turkinhoidosta ei saada videota, tavallinen postaus siitä ainakin tulee. Pohtivia tekstejä saattaa joskus tulla, miksei mielipidekirjoituksiakin.

Vastaukset

Miten päädyit shelttiin?
2008 olin loppukesästä mätsärissä silloisen koiramme, sileäkarvaisen collien Pirin, kanssa. Jotenkin sain päähäni, että haluan sheltin. Lueskelin koirakirjoja ja luonteen kuvaukset kuulostivat minusta sopivilta, mutta valehtelisin jos väittisin, ettenkö varmasti olisi aluksi ihastunut sheltin ulkonäköön.

Mainitse jokin sheltin hyvä sekä huono puoli.
Shelttikokemukseni ei vielä ole mainittava, joten - yllätysyllätys - nämä liittyvätkin Nettaan. Hyvä puoli: luonne. Tykkään shelttien luonteesta, vaikka jokainen sheltti onkin erilainen yksilö. Huono puoli: haukkuminen. Netta ei aina osaa lopettaa haukkumista, jos muut koirat ovat aloittaneet ja jo lopettaneet. Haukkuu Netta muulloinkin.

En tiedä onko tämä nyt hyvä vai huono puoli, mutta shelttien koot vaihtelevat. Tiedän varsin eri kokoisia shelttejä - esimerkiksi Netta on liian iso, muttei se haittaa minua. Aina ei pennustakaan taida välttämättä tietää, minkä kokoiseksi se kasvaa lopulta.

Onko Netta tehnyt jonkin hauskan tempauksen?
Onhan noita joitain näiden parin vuoden aikana ehtinyt tapahtua. Pentuna se kiipesi sanomalehtiä täynnä olevan muovikassin päälle ja pissasi sinne. Kävipä kerran toinenkin samantapainen juttu. Äidillä oli tulostuspaperia matalassa hyllyssä, eli tulostuspaperilaatikonkin yläpuolella oli hyllylevy. Netta oli jotenkin päässyt kiipeämään sinne ja pissasi tulostuspaperilaatikkoon. Mietittäväksi jäänee, miten Netta sinne mahtui.. Voin joskus laittaa ehkä siitä hyllystä kuvan. 

Kerran Netta oli nukkumassa. Yhtäkkiä se alkoi unissaan heiluttaa häntäänsä täysillä. Mistä lienee nähnyt unta, ilmeisesti jostain hauskasta.

Miten päädyit Netta-nimeen?
Minulla oli jo kahta vuotta ennen Netan tuloa lista mahdollisista nimistä. Suosikkinimeni vain vaihtelu jatkuvasti. Isäni alkoi kutsua sitten-kesällä-2010-tulevaa-pentua Netaksi ja no.. Sehän nimeksi tuli, vaikken sitä itse keksinytkään.

Lempivärisi shelteissä?
Blue merle ja soopeli, vaikkakin kaikkein vaaleimmat soopelit eivät miellytä silmääni samalla tavalla kuin Netan turkin väri. Tricolourtekijäiset soopelit ovat kauniita.

Jos saisit nyt ottaa koiran, minkä rotuinen/värinen se olisi?
Rotuvalinta ei liene yllätys, eli shelttinarttu (tai miksei uroskin), väriltään blue merle.

Mielipiteesi koiranäyttelyistä?
Tykkään kyllä itse koiranäyttelyistä, kunhan se touhu ei mene liian totiseksi. Koko jalostuksen ei kuitenkaan tule pyöriä vain näyttelyiden ympärillä. Ulkonäkö on osa koiraa, mutta luonne ja terveys ovat tärkeämpiä. En usko, että haluaisin maailman upeinta shelttiä, jos se ei olisi terve. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti