tiistai 2. kesäkuuta 2015

Antipalveluskoiran täsmäisku

Eilen oltiin taas collieiden hakutreeneissä. Välillä tuuli vähän kovemminkin. Sade alkoi onneksi vasta siinä vaiheessa, kun treenien jälkeinen lenkki alkoi olla loppusuoralla. Hyvä niin, sateessa olisi ollut vähän kurjaa kökkiä maastossa.

Netta oli vuorossa viimeisenä ja jälleen kerran etsinnässä oli neljä maalimiestä. Ensimmäisen maalimiehen kohdalla vähän näytti, että Netta lähtisi jonnekin muualle, joten kutsuin sen luokseni. Tällä kertaa valelassie aka antipalveluskoira rekisteröi käskyn ja luokse tultuani pääsi uudelleen ukkoa etsimään. Löytyihän se.

Niin löytyivät loputkin ukot, vaikka Netta näyttikin vähän kaartelevan. Nenäänsä se kuulemma käytti ja mainiosti toimi, hyvä hyvä! Kun treenien päätteeksi jotkut kävivät hakemassa maastosta pois merkit, joilla aluetta merkittiin, näytti Netta katselevan siihen malliin, että "tuolla toi nyt menee, enkö minä pääse etsimään".

Kesäprojektina on tosiaan rullailmaisun (edes alkeiden) opettaminen. Saatiin tähän vinkkejä ja pitäisikin aloittaa ihan sopivien välineiden hankinnalla. Jotain mukavasti kannettavaa Netalle. Vaikka kyllähän se kanniskelee keppejä ja leluja (ja joskus se on todistettavasti kantanut noutokapulaa), joten luulisi tämän asian jotenkin onnistuvan.

Tänään käytiin pitkästä aikaa lenkillä Axun kanssa. Oli aika kiva kesäsää, toivotaan kivoja säitä tälle kesälle yleisesti. Kovin lämmintä ei tietenkään tarvitsisi koko ajan olla, +25 alkaisi ehdottomasti olla jo enemmän kuin tarpeeksi...


Ei kommentteja

Lähetä kommentti