maanantai 30. marraskuuta 2015

Silloin mä tajusin, ettei kaikki mee niin kuin etukäteen huomista suunniteltiin

Viime viikolla valmistui päätös jättää Netta vanhempieni luokse asumaan. Torstain ja perjantain välisenä yönä kotiin tullessani poistin ilmoitustaululta lapun, jossa pyysin ilmoittamaan, mikäli Netta aiheuttaa jonkinlaista häiriötä. Viikonloppuna myös tyhjensin blogin kalenteria.

Eipä mennyt kaikki niin kuin suunniteltiin. Ajattelin, että ensi vuotta varten treenattaisiin rally-tokoa ja käytäisiin hakemassa avoimen luokan koulutustunnus. Olin katsonut kalenteriin kisatkin valmiiksi. Eihän sen sen vaikeampaa olisi pitänyt olla. Samaten suunnitelmissa oli tutustua korkeampien luokkien liikkeisiin - eikä me todellisuudessa saatu treenattua edes sitä avointa luokkaa.


Myönnän, että minulla on ollut vähän liiallisuuksiin asti taipumusta suunnitella ja välillä vähän vähemmän pyrkimystä toteuttaa näitä suunnitelmia. Se taas ei taida olla yhdellekään blogin lukijalle epäselvyys. Vai miksi muuten koiratanssi on roikkunut joulukuusta 2012 joka ikisessä tavoitepostauksessa?

Nyt suunnitelmien toteuttaminen hankaloituu. Tuntuu hankalalta edes suunnitella. Uskallanko edes ajatella koko rally-tokon avointa luokkaa? Siis siinä tapauksessa, jos oma treeni-into sattuisi palaamaan. Näin kaukaa on vähän vaikea lähteä treenaamaan mitään. 


Ainahan sitä voi vanhempien luona käydessä treenata. Samoin jos Netta tulee joskus luokseni kyläilemään. Mutta... Minä en tiedä. Näin vähäisellä treenimäärällä avoimeen luokkaan ei ainakaan ole vielä mitään asiaa. Ei meillä. Saas nähdä, startataanko siellä koskaan.

Tuntuu jotenkin hankalalta miettiä ensi vuoden tavoitteita harrastusrintamalle. Kuinka luoda tavoitteita, kun niiden toteuttaminen on tosiaan aivan toinen juttu? Ja toisaalta... Onko enää mahdollista olla luomatta yhtään minkäänlaisia tavoitteita.


Ensi vuoden vahvin tavoite on käydä hakemassa Mirulle rallysta alokasluokan koulutustunnus. Ja katsotaan nyt mitä ideoita tässä tulee vuoden loppuun mennessä. Tavoitepostaus kun on perinteisesti vuoden viimeisenä päivänä julkaistu postaus. Katsotaan sitten tarkemmin.

Mutta sellaista se vähän on. Ehkä välillä on terveellistäkin muistaa, ettei kaikki mene aina alkuperäisten suunnitelmien mukaan. Ei, vaikka nyt kyse ei olekaan mistään suurista suunnitelmista. Kyse on jälleen kerran vain elämästä.

2 kommenttia

  1. Teille ois haaste!:) http://shetlandia.blogspot.fi/2015/12/vastaillaan-taas-kysymyksiin.html

    VastaaPoista