perjantai 4. toukokuuta 2012

Kipuun tottuu ku tarpeeks sattuu?

Eilen illalla Netta oli vielä varsin tokkurassa leikkauksen jäljiltä. Se rötköttikin häkin muovialustan päälle laitetuilla vilteillä. Netalle laitettiin mittarimadoksi nimetty haavasuojapuku, jota olen tosin tänään kutsunut jo haaremihaalariksi puvun takaosan ulkonäön takia. Netta vähän vingahti, kun äiti puki sille puvun. Muuten Netta vain nukkui ja piti laittaa sen oikea peti sen pään taakse, ettei sen pää roikkuisi miten sattuu. Netalle laitettiin lämmikkeiksi päälle pyyhettä ja huopaa.

Netan pedin lähelle laitettiin kaiken varalta sanomalehtiä, jos Nettaa olisi vaikka pissattanut. Ei sitä vielä illalla ulkona uskaltanut käyttää. Netta rötkötti minun huoneessani ja aina oli joku valvomassa Nettaa. Päädyttiin myös nostamaan sängystäni patja lattialle, ettei Netta yrittäisi yöllä hypätä sänkyyni. Netta nimittäin käveli yhdessä vaiheessa sänkyni viereen, kun olin tekemässä läksyjä. Siinä se seisoi ja tärisi... Sain sen houkuteltua lelulla pedille.

Tärinän lisäksi Netta vinkui kipujaan. Välillä se myös hiukan läähätti. Kipujen takia Netta saikin illalla eläinlääkäriltä saatua voimakasta kipulääkettä. Ilmeisesti kipulääke lopulta vaikutti, sillä Netta taisi rauhoittua nukkumaan. Illalla Netalle tarjottiin vettä, mutta se ei maistunut - eikä maistunut yölläkään. Heräilin itse yöllä välillä. Viideltä heräsin ja huomasin, ettei Netta ollut pedissään. Se oli mennyt ulko-oven lähistölle, mutta houkuttelin sen pedilleen.
Aamulla äiti käytti Netan tarhassa (jonne pääsee suoraan huoneestani). Netta teki kuulemma pitkän pissan ja pienen kakan. Myös pyöreästä pedistä löytyi kakkakikkare... Netalla oli sitten varmaan viideltä ollut pissahätä, mutten minä sitä älynnyt, kun se vain seisoi. Eikä se ollut paperillekaan käynyt tekemässä. Netta sai aamulla tavallista kipulääkettä ja normaalin antibiootin. Lääkitsemisessä prinssinnakeista oli hyötyä.

Isä oli jo eilen illalla asettanut olohuoneeseen ison häkin, jota meidän edesmennyt colliemme Piri käytti. Onneksi häkkiä ei oltu myyty. Se on hyvin tilava Netalle, joten Netta on saattanut oleskella siellä. Äiti sanoi, että Netta on lähinnä nukkunut. Vielä Nettaa ei uskalla päästää oleskelemaan pitkään muiden koirien kanssa. Mirulla nimittäin on tapana pomottaa Nettaa, eikä se sovi tähän tilanteeseen.

Netta on saanut juoda veteen sekoitettu maustamatonta jogurttia. Kun kotiin tultuani laitoin sitä Netalle, se ei kelvannut. Ilmeisesti vettä oli liikaa Netan mielestä... Netalta poistettiin iltapäivällä side ja haava-alue desinfioitiin. Netta on myös saanut käydä vain pienillä pissakäynneillä pihalla ja nekin on suoritettu hihnassa.


Koulun jälkeen olin ostanut Netalle muutamia Cesarin liha-aterioita ruokaa varten. Kokonaista pussillista Nettaa ei uskalla laittaa syömään, ettei maha mene sekaisin. Iltaruuaksi turvotin vajaan desin nappuloita ja laitoin puolet yhdestä Cesarin annospussista. Netta söi ruokansa erittäin hyvällä ruokahalulla. Myös maustamattomalla jogurtilla maustettu vesi kelpasi, kun äiti kaatoi siitä liiat vedet pois.
Käytin äidin kanssa Vilkun ja Mirun lenkillä. Siinä nyt ei sinänsä ole mitään erikoista mutta Miru oli alkulenkistä kumman energinen. Päästyään irti se säntäsi metsässä hirveällä vauhdilla. Se juoksenteli, heilutti häntäänsä ja juoksi kepin perässä. Loppulenkistä Mirun into alkoi kuitenkin hiipua. Vilkku puolestaan mässytti lenkillä sammalta ja möyri lumessa työntäen päänsä sinne kokonaan...

Kotona käytin Netan pikaisella pissakäynnillä ulkona. Sitten Netta rauhoittui nukkumaan patjalleni. Vielä on edessä haavanpuhdistus ja antibiootti. Onneksi Netta on tänään ollut jo selvästi pirteämpi. Saa nähdä, joudutaanko turvautumaan vielä aktivointipeleihin, koska lenkkejä ei voida tehdä.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti