perjantai 21. syyskuuta 2012

Liivistä asiaa

Nyt on vuorossa asia nimeltä treeniliivi. Reilu vuosi sitten tilattiin Ilo-Willalta Berran Pro Light-treeniliivi shelttibrodeerauksella. Väri on ruskea ja koko on XXS eli koot ovat reiluja, normaalisti vaatekokoni on S (joskus M) ja 36 (joskus 38). Nyt osaan ehkä paremmin eritellä liivin eri puolia, kun tuo on jo sen verran ollut käytössäkin.

Tuossa ylhäällä on olalla joku tarranauhajuttu, en muista mitä varten se on. Liivi piti tilata ilman sitä, mutta liivi olikin vahingossa tilattu tarranauhallisena ja meiltä kysyttiin, haittaako se. Ei haitannut, kun ei liiviä olisi todella kauaa jaksanut odotella. Tuota tarranauhaa voisi tosin ehkäpä lyhentää.

Liivi menee mainiosti T-paidan, hupparin ja tuulitakin päälle. Toppatakin päällekin menee, mutta on hankala vetää vetoketju kiinni, jos liivin taskuissa on tavaraa. Toisaalta talvella harvemmin tarvitseekaan liiviä päälleen.

Alkuun käytin liiviä lenkeilläkin sekä viime vuonna shelttipäivässä ja satunnaisesti jossain mätsärissäkin. Sittemmin liivi on ollut koulutuksissa yms. Taskuja on ihan kivasti. Edessä on molemmin puolin taskut ja takana on iso yhtenäinen tasku. Tavarat eivät tipu taskuista. Lisäksi ylhäällä on kaksi vetoketjutaskua, joita harvemmin käytän, sekä pidemmänmallinen tasku, jonka yläosassa on Berran logo. Edessä on oikealla D-lenkki ja samoin on takanakin.

Edessä olevassa D-lenkissä pidän hakasella kiinni namipussia. Namit voisi laittaa liivin taskuun, mutta pussi on helpompi pestä ja jos Netta löytää sen joskus ja pureskelee, se ei haittaa niin paljoa, kuin jos Netta tärvelisi liivin. Alhaalla olevissa taskuissa on naksutin (ellei se ole jossain muualla), ehkä joku lelu ja nenäliinoja yms. Kännykkää en sinne laita, kun siellä on hiekkaa ja namipussissa on paikka kännykälle.

Takana oleva tasku onkin jo harvemmin käytössä, mutta sinnekin mahtuu tietysti joku lelu. Oikeastaan liivi on mätsäreihinkin ihan kätevä, koska kaiken sinne tarvittavan saa laitettua liivin taskuihin eikä laukkua välttämättä tarvitse.

Liivissä on erityisen hyvää juurikin se, että namipussin saa siihen kiinni eikä nameja tarvitse ripotella takkien ja huppareiden taskuihin treenejä varten (vaikka sitä harrastankin lenkeillä), jolloin Netta ei tuhoa nameja etsiessään taskuja (kuten parien housujen taskut). Ei myöskään tarvitse miettiä, laittaako juuri oikean takin, kun taskuissa on kaikki tarvittava. Kesäksikin tämä on hyvä, kun kesällä en välttämättä käytä taskullisia vaatteita. Ainoa miinus on oikeastaan, ettei mene toppatakin päälle, mutta kuten sanoin, se ei haittaa oikeastaan yhtään.

Tilasin tällä viikolla Mustin ja Mirrin nettikaupasta Hurtan Lifeguard-malliston pinkin treeniliivin. Ainakin mittausten perusteella sen pitäisi mahtua toppatakinkin päälle, joten se olisi ihan hyvä talvilenkeilläkin, kun on kuitenkin pimeää. Ensi viikolla sen sitten pitäisi tulla ja ehkäpä teen silloin postausta meidän (=Netan) Hurtta-tuotteista. Nyt jos tässä saisi aikaiseksi lyhentää Netan nahkavaljaiden rinnanympärysnauhaa, kun se on liian iso, ja ehkä tehtyä jonkun uuden käsityön. Katsotaan nyt.

PSST. Muistakaas tänään tullut temppuvideo, jonka sain siis vihdoin kuvattua.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti