lauantai 15. joulukuuta 2012

"Onpas sille tullut lisää turkkia!"

Siinä kommentti, jota Netasta nykyisin usein kuulee. Siispä vuorossa postausta rakenteesta kuvien kera. Lokakuussa tällainen oli viimeksi, mutta niin.

Pentuaikana Netan turkki ei ollut yhtä pörröinen, kuin monilla muilla pennuilla samassa iässä (ainakin, mitä kuvia nykyisin katselee). Puolen vuoden kieppeillä päästiin kuitenkin ohi pahimmasta koipivaiheesta ja häntään alkoi tulla karvaa.


Ekojen juoksujen aikaan Netalla oli yllättävän muhkea turkki. Tuo kaulus ja kaikki, melkoinen turkki ollakseen Netan turkki! Turkki näyttää myös olleen tummempi kuin pentuaikoina.


Sitten tuli eka karvanlähtö ja Netta vaaleni (sekä kaljuuntui). Heinäkuussa oltiin pisteessä Koipivaihe #2. Miten pitkäjalkaiselta se näyttikään tuolloin!


Syksyksi kehitettiin vähän lisää turkkia, samoin talveksi. Tammikuussa alkoikin taas katala karvanlähtö. Astetta kaljummassa lookissa oltiinkin siinä maaliskuun kieppeillä. Paljoa paremmassa suunnassa ei oltu toukokuussakaan.


1 v 10 kk ja risat

2 v
Sitten tapahtui jänniä. Netta sterkattiin ja mahakarvat eivät olleet paljoa pidemmät, kun elokuussa asteltiin erkkariin. Löysin huonon 2 v 2 kk-kuvan, joka todistaa tämän.
 


2 v 2 kk
Syyskuussa huomasin, että jotain oli alkanut tapahtua. Netan mahakarvat olivat vaivihkaa alkaneet kasvaa takaisin. Tällä kuvalla alkoivat kommentit siitä, että turkkia näyttää tulleen lisää.

Vajaa 2 v 5 kk
Reilussa kuukaudessa karvaa tuli lisää. Huomasin myös, että kinnerkarvat olivat vähän kasvaneet. Aika olemattomathan ne ovat vieläkin, mutta ovat ne pidemmät kuin esimerkiksi keväällä. Saman huomaa etujalkojen karvoista. Lisää kommentteja turkin kasvusta.

2 v 6 kk
Huono 2 v 7 kk-kuva. Otetaan joululomalla uusi, parempi kuva, tosin ikää Netalla on silloin 2 v 8 kk. Kaulus on aika muhkea ja Netta on muutenkin karvaisempi. Kommentteja taas. Tähän turkinkasvuun on varmasti vaikuttanut sterkkaus. Katsotaan, missä vaiheessa turkki alkaa pudota.

2 v 7 kk
Sitten painoon. Punnitsin Netan. Tulos oli 11-12 kg. Yritä siinä saada selvää tuloksesta, kun koira on sylissä ja vaa'an lukema heittää kilolla yhteen suuntaan, jos liikahtaa. Netalla on siis vielä laihdutettavaa. Ehkei se kuitenkaan sitä 12 kg paina, ehkä jotain 11 ja 12 kg välillä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti