keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Viides luukku

Joululahjoja koiranomistajien iloksi

Olen esitellyt täällä blogissa muutamia itse tehtyjä juttuja, joista osa voisi sopia joululahjaksikin.

Lasipurkit

Tämä on aika hyvää hyötykäyttöä vanhoille lasipurkeille. Kuviot olen itse tehnyt kynsilakalla, mutta en suosittele sitä, jos kynsilakan hajusta tulee pää kipeäksi. Itse en edes huomaa kynsilakan haisevan erityisemmin, mutta äiti kyllä huomautti asiasta purkkientekovaiheessa. Muita vaihtoehtoja ovat ainakin lasimaalit, mutta niistä minulla ei ole kokemusta. Lasimaaleissa on kai olemassa myös jotain rajausjuttuja?

Anyway, noihin sivuprofiilikuvallisiin purkkeihin tein sabluunat. Sen tekee helpoiten niin, että etsii koiran seisotuskuvan ja printtaa sen. Sitten tarvitsee vain leikata koiran kuva irti paperista ja teipata paperi purkkiin ja käydä töihin. (Selvennys: paperissa on siis koiran sivuprofiilin muotoinen aukko).



Kangaskassit

Kangaskasseja voi kuvittaa monilla eri ideoilla. Kuvan kassiin on tehty kuva siirtokalvolla (onkohan se nyt oikea sana?), jolle kuva on printattu ja sitten silitetty. En vain osaa yhtänä sanoa, mistä niitä saa, koska tein kassin kuviksessa. Siirtokalvopaketissa on sitten tarkemmat ohjeet, joita on hyvä noudattaa. Sabluunan tekemällä voi hyödyntää kangasvärejä, jos sellaisia omistaa. Kangastusseistakin voi olla hyötyjä. Samalla idealla voi tehdä T-paitoja, huppareita jne, mutta siirtokalvokuvat ainakin haalistuvat pesussa.


Kutistemuovijutut

Tämän idean sain täältä. Innostuin siitä. Tässä linkki postaukseen, jossa itse kokeilin kutistemuovijuttuja. Kannattaa tosiaan huomioida, että se kutistuu huiman paljon.

Enempää ideoita ei tällä hetkellä olekaan.

P.S. Ifolorilta voi tilata kaikkia kivoja kuvalahjoja, itse olen harkinnut kalenteria Netan kuvista. Jos haluaa tehdä kalenterin omista kuvista, voi myös ostaa kalenteripohjan (ainakin Tiimarista on joskus saanut niitä) ja liimata kuvia siihen.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti