sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Toinen luukku

Näy pimeässä!

Tänäkin vuonna otetaan tämä aiheeksi, sillä aiheena tämä ei ikinä vanhene ja tämä on myöskin hyvä ottaa esiin aika ajoin. Pimeäähän on iltaisin ja aamuisin ollut jo pidempään.

Aloitetaan omistajasta...

Suosittelen ehdottomasti heijastinliiviä omistajallekin, varsinkin täällä, missä katuvaloja ei ole. Viime talvena minulla oli tavallinen keltainen heijastinliivi, mutta syksyllä ostin lenkkikäyttöön Hurtan pinkin treeniliivin. Näkyy hyvin pimeässä.

Pelkät heijastimetkin toki käyvät, mutta liivi erottuu paremmin. Myönnän myös, että minua voisi häiritä, jos hihassani heiluisi heijastin. Hyvä siis, että heijastinliivit on keksitty.


...sitten mennään koiraan

Huomiopanta tai huomiohuivi. Netalla tosin huivi menee vinoon ja panta ei pahemmin turkin seasta erotu... Eikä pelkkä heijastava pantakaan taida olla ihan paras vaihtoehto millekään koiralle, ei se loppujen lopuksi niin paljoa yleensä näy.


Heijastava hihna. Näitäkin löytyy erilaisia. Olen silti samaa mieltä kuin pannan kohdalla - pelkkä heijastava hihna ei aina riitä.

Tässä paracord-hihnassa musta osa on heijastavaa mustaa, eli siinä on ns. heijastin"täpliä". Ei siis yksistään ole kovinkaan näkyvä.

Heijastinvaljaat. Nämä erottuvat pantaa paremmin pimeässä. Hurtalla on Lifeguard-mallistossa tosi kivoja ja erottuvia valjaita. Mirulla on käytössään Hurtan oranssit Y-valjaat.


Heijastinliivi. Näitä on Netallakin useampia, uusin taitaa olla tuo Best Friendin. Itse tehtykin voitaisiin ottaa käyttöön. Heijastinliivien hinnat vaihtelevat ja halvallakin voi saada ihan hyvän. Tuosta Best Friendin liivistä sen verran, että jos sen kääntää toisin päin, on väri oranssi.


Sitten ovat vielä vilkkuvalot. Vilkkuvalopantoja meidän koirilla ei ole. Tiedä sitten, häiritseekö vilkkuva panta koiraa. Meillä on myös Netalla vilkkuvalojatkopala hihnaan. Ainakin Mirulla on olemassa vielä Mustista ja Mirristä ostettu vilkkuvalo, Netan oma taisi hävitä. Kyseiset vilkkuvalot olivat talvella kiinni koirien valjaissa. Hyvin näki, missä koirat menivät. Kuvaa ei ikävä kyllä ole.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti