perjantai 24. huhtikuuta 2015

Niin nää vuodet vierii vaan ja siinä melkein unohtaa, että minkälaiselta pohjalta sitä oikein ponnistaa

Ja silti otan koko show'n
Täyden laidallisen
Käy miten käy
Sen koko paketin
Ainakin jotain uskalsin
PMMP - Koko show
san. Paula Vesala


Jälleen on koiranpäivä 24.4. Tasan viisi vuotta sitten olin mukana 4H:n koiranpäivätapahtumassa. Se oli kylmä ja sateinen päivä. Enpä olisi silloin osannut arvatakaan, että samana päivänä syntyi shelttipentue, josta kesällä haimme Netan kotiin. Vaan niin kävi - ja näin ollen Netta täyttää tänään viisi vuotta.

Voiko tosiaan olla niin, että Netta täyttää jo viisi vuotta ja että 21.6. se on ollut meillä tasan viisi vuotta? Onko totta, että minun pieni Nettani on taas yhden vuoden vanhempi? Niin nopeasti nämä vuodet ovat menneet... Ja samalla tuntuu, että Netta on ollut meillä aina.


Niin hyvin on käynyt. Kun miettii lähtökohtia, voisi lopputulos olla jo tässä vaiheessa katastrofaalinen, mutta ei. Netta on ollut niin opettavainen ja sopiva ensimmäinen oma koira. Täydellinen se ei ole, eikä tule koskaan olemaan. Koska eihän yksikään elävä olento voi olla täysin täydellinen.

Olemme kokeilleet näyttelyitä, mätsäreitä, agilityä, tokoa, rally-tokoa ja jopa koirien uimakoulua. Olemme kokeneet paljon yhdessä. Tavoitteita minulla ei Netalle sen tullessa ollut, mutta ajatusmaailma ainakin on jossain määrin muuttunut. Eikä se ole mikään ihme, kun aikaa on kulunut jo tämänkin verran.


Netta on iloinen ja yritteliäs. Toisinaan se on myös rasittava räksyttäjä. Se ei kerjää verta nenästään, mutta viime viikonloppuna se rähisi Mirun kanssa porkkananpalojen takia. Harrastuskoirana se on näyttänyt itsestään eri puolia. Se on vaan niin Netta.

Hyvää syntymäpäivää, Netta. Toivotaan vielä monia yhteisiä vuosia ja uusia kokemuksia. Vain aika näyttää, mihin suuntaan tämä polku kääntyy seuraavaksi. Muutoksen tuulet ovat jo ilmassa. Ei auta kuin katsoa eteenpäin.


Ja jos joskus syliin mustan maan
Mä sua joudun kantamaan
Niin minä sinua vaan
Jenni Vartiainen - Minä sinua vaan
san. Mariska

2 kommenttia