perjantai 3. huhtikuuta 2015

Onko palaset paikoillaan? Onko kaikki nyt kohdallaan?

Voi niitä maaliskuun ihania hankiaiskelejä. Sitten tuli lunta. Nyt lumi on pehmeää sohjoa. Kevät, voisitko nyt tulla? Takatalvesta ei kuitenkaan oikein voi puhua - eihän talvi ollut vielä ehtinyt loppua, kun se päättikin jatkua vielä lisää. Hmm.

Tänään Netta pääsi collietokoon. Taas. Ihan vain siksi, että sunnuntaina on mölleihin enää viikko... Otin Netan kanssa lyhyen matkan paikkiksen (kestoa en myöskään mitannut) muiden treenatessa. Kyllä se pysyi, taisi olla turhaa kuiskia sille että odota nyt vaan. Se luottamus hei..

Ollaan treenattu (myös tänään siellä treeneissä) liikkeestä maahanmenoa ja seisomaan jäämistä. Seisomaan jääminen on vähän varmempi. Siinä minulla on ollut jonkinlainen pakonomainen käsimerkki, eli heilauta kättä vähän taaksepäin käskyä antaessani. Kädet selän takana tämä juttu on kuitenkin onnistunut ihan hyvin ja samoin eilen maahanmenokin, mutta maahanmeno vaatii silti enemmän sitä käsimerkkiä (vaikkei enää niin voimakasta vartaloapua). Mutta niin, seisomaan jäämisen pitäisi ainakin onnistua ilman ihmeempiä "huitomisia" (paitsi se pakonomainen käden liike voi tulla puolivahingossakin - ja onhan tässä aikaa treenata).

Ehkä tässä möllejä varten tosiaan alkaa olla kaikki suunnilleen kasassa - ainakin sillä tasolla, millä me mennään. Tänään treeneissä Netta tuntui olevan aika kivassa vireessä, olisipa niin mölleissäkin. Sen näkee sitten. Supernamit mukaan vaan. Tuntuu, että Nettaa on tosi hankala innostaa tokoon. Temppujen kohdalla tilanne onkin sitten erilainen.

Aloin eilen opettaa Mirulle liikkeestä seisomaan jäämistä. Ja mitä teki Miru? Se tajusi niiden muutaman toiston aikana, mitä siltä vaaditaan. Tänään jatkettiin harjoittelua. Pariin kertaan Miru ei olisi ihan malttanut pysähtyä (käsimerkki ja käskynä "paikka", joskin käytännössä se oli "Miru paikka", pitää karsia nopeasti Mirun nimi pois siitä käskystä). Mutta niin se vain älyää ja kun se jää, ei se lähde minun perääni. Hyvä Mursu!

Hauska miettiä tokon käskyjä. Pitää selkiyttää perusasentokäskyä, että se on Mirullekin aina vain "sivu", eikä "sivulle". Netallahan on ensimmäiseksi mainittu. Otin sen käyttöön, kun päätin opettaa Netalle perusasennon uudelleen (vieläkin tosin välillä tarvitaan käsimerkkiä). Aiemmin perusasentotreeni oli nimittäin sekalaista ja esimerkiksi sellaista, että Netta kiersi takaani. Silloin asennosta ei tullut ihan niin nätti (eipä sillä, että vieläkään aina tulisi). Miru tulee taas takaapäin aina ja leväperäisyydestäni huolimatta aloin nähtävästi vaatia vähän parempaa suoritusta kuin joskus.

Seuraaminen on vain "seuraa", luoksetulo "tänne" (arkikäskynä "tule"), hyppy "yli", liikkeestä seisominen "paikka" ja liikkeestä maahanmeno "maahan". Maahanmenokäsky on siis aina sama, mutta liikkeestä maahanmenossa ensimmäistä tavua tulee painotettua enemmän. Ei kai tässä muita käskyjä enää olekaan? Rallyyn olenkin sitten ottanut käskyn "odota" niihin liikkeisiin, joissa koiraa pitää kiertää (paitsi seisoma-asennossa paikallaolo on edelleen se "paikka", sama kun koiran pitää hypyn jälkeen seistä).

Nyt viikonloppuna sitten tapahtuukin, kun huomenna on ne agikisat (vielä ei jännitä) ja sunnuntaina rallymöllit (nekään eivät vielä jännitä). Hii! 

Joskus maaliskuussa, kun oli vielä kivat kelit.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti