maanantai 20. huhtikuuta 2015

Ollaan täs niin syvällä, et tätä ei voi peruttaakaan

Toukokuu ja rally-tokokisat sen kun lähenevät. Ensimmäistä kertaa kisailemme rallyn parissa 3.5. Imatralla ja toisen kerran 9.5. Liperissä. Melko pian siis, koska eilen oli enää kaksi viikkoa Imatran kisoihin. Vaan milläs mallilla asiat ovat?

Käännökset

Oikealle tehtävät käännökset ovat ainakin aiemmin sujuneet paremmin, joten vasemmalle suuntautuvia käännöksiä pitänee vielä hioa. Saksalainen täyskäännöskin saattaa vähän vaatia hiomista. Ylipäätään hieman viilailua siis näihin.

Spiraalit ja pujottelut

Näissä ei aiemmin ole ollut mitään ongelmaa, joskaan se ei poista treenamisen tärkeyttä...

Eteentulot

Apuaskeleen kanssa eteentulot alkoivat tänään sujua paremmin. Ollaan yritetty harjoitella ilman apuaskelta, mutta ehkä mennään nyt näin, kun se kuitenkin on käsittääkseni alokasluokassa sallittu. Ehtii sitä myöhemminkin häivyttää, jos niikseen tulee. Tietysti suoruudesta pitää olla tarkka.

Koiran kiertämiset

Näiden pitäisi sujua. Onneksi tarkistin juuri, ettei kyltti Seiso, kierrä koiran ympäri olekaan kuin vasta avoimessa luokassa. Nyt sen voi siis toistaiseksi unohtaa.

Vauhdinmuutokset

Yhdeksänkymmenen asteen käännöksiä ei olla harjoiteltu vauhdinmuutosten kanssa (paitsi olikohan rallymölleissä jompikumpi käännös hitaan vauhdin yhteydessä?). No joo, treeniä kuitenkin vaaditaan. Kuin myös spiraaliin ja pujotteluihin. Hidas vauhti tuntuu ajatuksena jotenkin juoksua hankalammalta.

Muut

Askel oikealle pitää muistaa ottaa treenattaviin. Kyltin kohdalla istuminen ja sen lisäksi maahanmeno (niin suoraan kuin istumisen kautta) eivät oletettavasti aiheuta ongelmia. Sen verran paljon niitä on tehty muissa jutuissa. Sivulla istumisen ei pitäisi olla myöskään ongelma sillä kyltillä, jossa määrätään ottamaan ensin yksi, sitten kaksi ja vielä kolme askelta niin, että koira pysähtyy ohjaajan pysähtyessä.

Summa summarum

Pitää muistaa olla tarkka. Ei samaa mokaa kuin mölleissä, joissa otin molemmat koirat väärältä puolelta sivulle. Tähän pätee myös askelten laskeminen ja kartioiden määrä spiraalissa ja pujottelussa, vaikka askelten määräss ei mölleissä ongelmaa ollutkaan. Yleistä viilailua siis. Sitten me olemme valmiita astumaan virallisesti uuden lajin maailmaan.

Maaliskuussa

Ei kommentteja

Lähetä kommentti