perjantai 23. toukokuuta 2014

Agilityn ohjaustekniikkaa #4

Neljäs kerta ohjaustekniikkaa siis. Tämän päivän aiheet olivat poispäinkäännös ja vippaus. Tyhmänä en nyt numeroinut "ratapiirroksen" esteitä. Piirroksessa onkin vain kohta, jota me tehtiin (en muista, oliko putken jälkeen kaksi vai kolme hyppyä, varmaan kaksi). Olisi ollut jotain keppijuttuakin, mutta päätin, ettei nyt kannata keskittyä keppeihin. Omissa treeneissä sitten. 

Poispäinkäännöstä tehtiinkin vähän shelttien agikoulutuksessa huhtikuussa, sen jälkeen ei ollakaan koko juttua oikeastaan muistettu ja tekniikkatoukokuukin jäi toteuttamatta. Ehkä kesällä sitten. Aluksi harjoiteltiin ihan tuon oikeanpuoleisen hypyn kohdalla ja sitten vauhtia hypyltä ja lopulta putkelta, jos aivan oikein muistan ja saatiinkin lopulta homma sujumaan. Piti muistaa antaa koiralle tilaa. Netta myös taas kerran haisteli ja haahuili, joten minun piti juosta siitä poispäin. Varmaan vieras halli sun muut seikat vaikuttavat tähän. Kierroksia nostatettiin sitten pam-tempulla.

Tokalla kierroksella oli vippaus, jota samaan tapaan aluksi harjoiteltiin tuolla oikeanpuolimmaisella hypyllä ja sitten vauhtia. Pari onnistunutta tästäkin taisi tulla ja jätettiin sitten siihen. Netta alkoikin olla väsymys ja oli tosi lämmintäkin, onneksi Netta suostui aina välillä juomaan. 


Pitää yrittää muistaa, mitä missäkin ohjauskuviossa tehdään, jotta voisi niitä sitten joskus vapaavuorollakin kaikessa rauhassa treenata. Olisi siinäkin työnsarkaa. Kuin myös monessa muussa asiassa. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti