torstai 27. marraskuuta 2014

Mun täytyy luottaa ja antaa vaan mennä

Mielestäni otsikossa oleva pätkä Cheekin kappaleesta on huutanut halusta päästä postauksen otsikoksi ja odottelin, milloin olisi sopiva hetki ottaa tuo otsikoksi. Päätin sitten jo ennakkoon ottaa sen tämän möllipostauksen otsikoksi - ja toistelin sitä mielessäni jonkin verran ennen ensimmäistä rataa.

Olimme tänään tosiaan Joan mölleissä Pärnävaaralla. Edellisen kerran oltiin mölleissä toukokuussa... Pitäisiköhän opetella käyttämään termiä agilityepikset möllien sijaan? No, ehkä sillä ei nyt niin paljoa ole väliä.

Osallistuttiin mölliradalle ja kisaavien hyppyradalle. Tarjolla olisi myös ollut kisaavien agilityrataa (ja VVV-putki rata eli vauvat, vanhukset ja vammaiset, mutta se ei nyt ollut meitä varten). Ajattelin, että möllirata olisi mukavaa "lämmittelyä" ennen kisaavien rataa ja että Netta ei ehkä jaksaisi kolmea rataa. Kaksi on hyvä määrä.

Möllirata on videolla tuossa alla. Rata oli aika kiva. Olen tyytyväinen, vaikka yksi hyppy jäikin välistä enkä sitä viitsinyt alkaa korjata. Puomilla katsoin jo, että Netta menisi ohi, mutta meni se sittenkin puomille. Ainakin omasta mielestäni juoksin, vaikka tuntuu, että videolla kaikki näyttää hitaammalta. Mutta ei ainakaan mennyt pelkäksi hidasteluksi, eikä Netta myöskään jäänyt haistelemaan mitään! 


Kisaavien hyppyrata oli kisaavien agilityradan jälkeen. Radalta ei ole videota, mutta tein suuntaa antavan ratapiirroksen (pitkästä aikaa!). En ole aivan varma hyppyjen 10 ja 11 asennoista ja virheitä voi muutenkin olla. Rengas unohtui ratapiirroksesta, se oli siis jossain kohtaa. Netta muistaakseni meni okserin ohi ja tästä siis HYL. En ehtinyt korjata sitä virhettä tai sitten ajattelin, etten ehtisi (kuka näitä enää muistaa?). Neloshypyllä oli vähän hankaluuksia takaakierrossa ja Netta pari kertaa kiersi koko hypyn. Missä olivatkaan kaikki joskus takaakierrosta kuullut asiat? Niinpä niin. 

Etukäteen jännäsin keppejä, mutta niissä ei ollutkaan ongelmaa. Netta meni oikeaan väliin ja vaikka vauhti ei ollut päätähuimaava, ei se ollut pelkkää kävelyvauhtia (tai ainakaan minusta se ei siltä tuntunut, mene ja tiedä, kun ei videotodisteita ole). Kymppihypyn jälkeen valssasin ja putkelle asti Netta oli oikealla puolellani. Ja kuka se myöhästyikään suunnitellusta persjätöstä ennen putkea seuraavaa hyppyä? No, ei siinä mitään. Tilanne hallintaan ja rata loppuun. Vieras pussikaan ei jännittänyt Nettaa. 

Tästäkin radasta jäi hyvä fiilis. Ei haistelua, kepit menivät hyvin, yleisesti ottaen meni hyvin, kun kyseessä kuitenkin ollaan me. Olisikohan näiden möllien teema ollut leväperäinen ohjaaminen? Siinä voisi varmasti olla lisää tarkkuutta. Ja lisää luottamusta Nettaan. Ei se ole mikään tumpelo.

Netta odotteli autossa mantteli päällään silloin, kun meneillään oli rata, johon ei osallistuttu. Ja intoa nakkien syöntiin oli, kun Netta pääsi autosta pois. Auto varmaan olikin rauhallisempi odotuspaikka kuin häkki hallissa. Mutta niin, hyvä Netta ja haistelemattomuus sekä kepit. Hyvä mieli jäi tästä vuoden viimeisestä kisasuorituksesta, vaikka se epävirallinen olikin. Ei kommentteja

Lähetä kommentti