keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Nuuskutinuuskuti ja liitoon

Eilen oli tietysti omat treenit, mutten jaksanut niistä kirjoittaa erikseen kun tänään vuorossa oli vapaavuorolla käyminen kuitenkin. Vaan piti mennä myöhemmin hallille kuin olin suunnitellut. Olin nimittäin saanut vahingossa herätyksen jotenkin pois päältä, enkä tajua, miten onnistuin siinä. Eikä muuten ollut ensimmäinen kerta, kesällä kävi myös niin. Onneksi silloin oli toisenkin kännykän kello soimassa, muuten olisin sillä kertaa varmaankin nukkunut pommiin ja myöhästynyt töistä.

Rataa tosiaan treenattiin eilen, vaikkei se ihan putkeen mennyt vaan oli säätämistä. Hallin toisella puolella riitti Netan nenään hajuja. Ja namejakin siellä taisi oikeasti olla, kivakiva. Siinä sitten stoppia ennen radan jatkumista ja yrityksiä saada koiran nenä irti maasta. Keppihämmingin takia treenattiin keppejä tänään vapaavuorolla.

Videolla kaikki ei ole kronologisessa järjestyksessä. Ensin on ei-keppijutut. Ekasta videolla näkyvästä kohdasta sen verran, että sitä edellisellä kerralla Netta ei mennyt putkeen ja leikkasin sen kohdan pois, niin videokaan ei pidentynyt paljoa (vaikkei se kai paljoa pituutta olisi lisännyt). Ja joo, olen kovin hidas palkkaamaan. Pitää varmaan ensi kerralla ottaa taas namialusta käyttöön erinäisissä jutuissa ja toivoa, ettei Netta varasta sinne.

Kepit jaoin videolla onnistuneisiin ja epäonnistuneisiin kohtiin. Välillä tehtiin kuudella kepillä. Ohjurilliset kohdat näkyvätkin videolla. Käskyn rytmitys on edelleen vähän hakusessa. Noissa "harhautumiskohdissa" Netta selvästi kääntyy katsomaan minuun. Niin, se namialusta. Voi kun olisi namialusta, johon nami ilmestyisi itsestään niin ettei koira voisi varastaa. Ja niin, jossain keppikohdissa yritettiinkin jatkaa matkaa pituuden ja A:n kautta, vaikka Netta menikin välillä ohi. Ihan eka keppisäätämiskohta ei ehtinyt videolle asti.

Mutta niin. Ensi kerralla tarkoitukseni olisi kiinnittää enemmän huomiota tuohon palkkaamiseen. Ja sekin unohtui mainita, että tänäänkin hajut kiinnostivat Nettaa. Hmph ja hmph. Ja etenkin samassa kohdassa kuin eilenkin, mitä lie herkkuja siellä ollut. Mutta ei Netta vaan Kuopiossa kisaradalla haistellut (vaikka häkkialueella hajut kiinnostivatkin, mutta silloin siitä ei ollut varsinaista haittaakaan). 

Ensi tiistain treenit jäävätkin reissun vuoksi väliin, mutta muuten olisi tarkoitus käydä treeneissä nyt tämän vuoden loppuun asti. Ja vapaavuoroillakin. Ensi vuonna sitten uudet kujeet, ehkä jopa enemmän koiratanssia..? Ja enää reilut kaksi viikkoa siihen, että koirat pääsevät hämmästelemään ylioppilasjuhliani.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti