keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Kahdeksastoista luukku

Totuus vai tehtävä? -noppapeli

Tässä idea, jota voi käyttää, jos viettää näin joulun alla tai joulun jälkeenkin aikaa koirallisten kavereiden kanssa. Tarvitaan kartonkia, kynä ja sakset. Omasta virheestä viisastuneena muistutan, että kannattaa valita kartonki, jossa kynän jälki varmasti pysyy.

Aluksi kartongin toiselle puolelle piirretään kuvan mukainen kuvio. Minulla yksi ruutu oli 4 cm x 4 cm. Sitten kuvio leikataan irti ja sitä voi käyttää mallina seuraavan kartongin kohdalla. Halutessaan mallin voi tietysti myös ensin leikata tavallisesta paperista, mutta se ei tässä vaiheessa käynyt mielessäni.


Kuvio taitellaan.


Toisesta nopasta tulee tehtävänoppa ja toisesta totuusnoppa. Tehtävänoppaan kirjoitetaan temppuja koiralle. Minulle siihen tuli vain melko tavanomaisia temppuja (istuminen, maahanmeno, paikallaolo, kohteen kiertäminen, pyöriminen ja tassun antaminen). 

Totuusnoppaan voi oman mieltymyksen mukaan laittaa kysymyksiä. Minä laitoin siihen tylsästi kohdat lempirotu, inhokkirotu, kiinnostavin harrastus, tylsin harrastus, kaveri kysyy ja kysymys siirtyy kaverille. Jos mielikuvitusta käyttää, on vain taivas rajana kysymyksissä. 


Sitten nopat teipataan nopanmuotoisiksi. Valmis peliin, ideaa noppien suhteen tuskin tarvitsee selittää.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti