tiistai 31. joulukuuta 2013

Ei täällä kukaan yksin selvii, tarvii jakajii hyviin hetkiin ja syviin vesiin

Tämä vuosi on ollut meille toistaiseksi tapahtumarikkain vuosi. Vuoteen on mahtunut onnistumisia ja epäonnistumisia, uusia tuttuja ja uusia juttuja sekä harrastusuran huippuhetkiä. On ollut hauskaa ja moneen kertaan syytä iloon, sitten ollaan välillä pudottu ajatusten tasolla syvälle suohon. Toisin sanoen vähän tasapainoilua ja erittäin paljon kaikenlaista pohdintaa.

Nyt takana on 15 mätsäriä enemmän ja enemmän sijoituksia kuin menneinä vuosina yhteensä. Ollaan päästy välillä BIS-kehäänkin. Ei olisi aiemmin uskonut. Lisäksi ollaan mölleissä juoksenneltu 13 radan verran ja pari kertaa sijoituttukin mölliluokassa. Virallisessa harrastusmaailmassa Netta haki EH:n Tohmajärveltä ja kolme hyllyä agikisoista.

Netan turkkikin on vihdoin kasvanut luultavasti lopulliseen muotoonsa. Voi veljet, mikä muhku siitä on tullut entiseen neiti niukkaturkkiin verrattuna. Onpa jotain henkistäkin kehitystä luultavasti tapahtunut. Ja jos viime vuonna luulin Netan kehäesiintymisen parantuneen, nyt se on eri luokkaa. Hieno pieni iso shetlantilainen.

Vuoden tärkeintä antia on ollut oppia lukemaan Nettaa entistä paremmin, vaikka välillä saatankin mennä jo ylianalysoinnin puolelle.. Tärkeää on myös ollut vihdoin oppia oikeasti, että aina kannattaa lopettaa onnistuneeseen suoritukseen - ja toteuttaa tämä älynväläys omalla kohdalla.

Tammikuu


Tavalliseen tapaan tammikuussa ei tehty juuri mitään merkittävää. Suunnitelmia ja sitä sun tätä. Treenailtiin agia. Peruselämää. Vähän poikkeavampaa oli mätsärikauden avaus tuloksella SIN BIS3. 

Helmikuu


Heti kuun alussa Netalla todettiin silmätulehdus, joka tarttui Mirulle ja Vilkullekin. Tästä seurasi treenitaukoa ja erittäin tavallinen kuukausi vailla mitään mielenkiintoista toimintaa, kunnes lopulta päästiin agilityyn taas.

Maaliskuu


Agilityä ja normaalia elämää. Miru ja Vilkku viettivät synttäreitä, Vilkku saavutti virallisen veteraani-iän. Treffattiin Axua. Käytiin kaksissa agimölleissä.

Huhtikuu


Netta täytti kolme vuotta. Agilityssä oli haisteluongelmaa. Koiramessuilla pidettiin temppunäytös ja käytiin mätsärissä hakemassa punainen nauha, kun taas Kontiolahden mätsäristä tuli sijoitus SIN1. Sijoituttiin agimölleissä kolmansiksi luokassamme.

Toukokuu


Vuosi alkoi komeasti vappumätsärissä juhlavalla sijoituksella SIN BIS1. Myöhemmin oltiin Koivuniemen kentällä järjestetyssä mätsärissä sijalla SIN BIS2. Käytiin kaksissa mölleissä, joista toisissa sijoituttiin toiseksi (huimat kaksi mediä..) ja samalla möllihypäriltä tuli nollatulos. Tohmajärven ryhmiksestä haettiin EH. Koiratanssin suhteen pakka sekosi pahasti.

Kesäkuu


Kuun alussa Netta sairasti, mutta onneksi kyseessä ei ollut mitään vakavaa. Esiinnyttiin Koirashow:ssa Hietajärvellä. Mätsäreitä kertyi kolme tuloksin PUN, ei sijoitusta, PUN3 ja PUN2. Yhden mätsärin takia ajettiin Uimaharjuun. Käytiin Huhmarisvaaralla retkeilemässä.

Heinäkuu

© Minna
Liideltiin säälittävät kaksi kertaa ja treffattiin Axua. Käytiin yhdessä mätsärissä (tuloksena PUN, ei sij.). Muutoin ei tapahtunut mitään, koska omistaja oli Saksassa kolme viikkoa.

Elokuu


Osallistuttiin Koirakoulu Napakan jäähyväisiin. Siellä Netta pinkoi juoksukilpailussa pienten koirien kolmanneksi. Taas treffattiin Axua ja Sammealia sekä liideltiin. Miru hoiti mätsäridebyyttinsä pois alta. Netta kävi kolmessa mätsärissä tuloksin PUN ei sij, PUN3, PUN BIS2 ja temppuluokassa sij. 2/2. 

Syyskuu


Käytiin Petsie-miitissä ja shelttilenkillä. Kuun alussa mölleiltiin kahden radan verran ja mölliradalla tultiin sijalle numero kolme. Mölleiltiin myös toisissa mölleissä kaksi rataa ilman mainittavampia tuloksia ja startattiin agilityn kisauramme hyllyttämällä. Esiinnyttiin Koirashow:ssa maailman kämäisimmällä koiratanssiesityksellä. Netta kävi terveystarkastuksessa.

Lokakuu


Taas Axun treffailua ja käytiin Lykynlammella. Netta pääsi vihdoin Kolille. Agissa kisattiin Kajaanissa kahdella radalla hakien hyllyt molemmilta. Osallistuttiin Vappu Alatalon motivaatiokoulutukseen (ja samalla koko koulutusviikonloppuun). Kuun loppupuolella Netta myös sikaili lenkillä ja treeneissä.

Marraskuu


Elettiin treenintäyteistä arkielämää. Kuun lopussa käytiin mölleilemässä pikkujoulumölleissä kahdella radalla ja käytiinpä myös hakutreeneissäkin.

Joulukuu


Käytiin kuun alussa mölliluokassa kilpailun ulkopuolisina. Lisäksi osallistuttiin koirien joulunavaukseen ja vietettiin kaikin puolin tavallista arkea.

2013 tavoitteet

NÄYTTELYT: 21.4. Outokumpu RN & Joku muu ryhmis? Kun ei kerran taukoakaan osata pitää.

Ei menty Outokumpuun, mutta Tohmajärvellä käytiin ja siinä se.

AGILITY: Liidellään jatkoryhmässä, kontaktien hiontaa paremmaksi, varmuutta renkaaseen ja keppeihin, kepit kuntoon, keinu kuntoon mahdollisesti, mölleihin

Jatkoryhmässä kului siis koko vuosi. Treenioloissa rengas sujuu ja Kajaanin kisoissa sujui. Keinu saatiin kuntoon nopeammin kuin luulinkaan. Kepit ovat vähän vaiheessa. Kontaktien suhteen tuli uusia suunnitelmia. Mölleiltiin ja kisailtiin.

KOIRATANSSI: Koreografia valmiiksi, häiriötä treeneissä, esitykset 4H:n jutussa, kisaamaan

Kunnollista koreografiaa ei kasaan saatu, ainoastaan turha stressi keväällä... Häiriökin oli niin ja näin, mutta Koirashow:ssa sentään kahdesti esiinnyttiin. Sanomatta on selvää, ettei kisattu.

MÄTSÄRI: Ei tavoitteita, vähän taukoa

Eihän me taukoa pitkään jaksettu pitää...

MUU KOULUTUS JA MUUT HARRASTUKSET: Uusia temppuja, katsotaan, mitä keksitään 

Uusia temppuja ei tainnut tulla, mutta uutena lajina haku! Tokoinnostustakin hetkeksi viriteltiin.


TERVEYS: Terveenä pysyminen, Netan paino kuriin

Terve Netta on ollut, joskin silmätulehdus oli ja kesäkuun alussa piti käydä eläinlääkärillä, kun Netta ei liikkunut tai suostunut juomaan. Muuten ei mitään. Paino on pysynyt kurissa, kun ruokinnan suhteuttaa treenissä käytetyn ruokapalkan mukaan.

Tavoitteet vuodelle 2014

NÄYTTELYT
  • Mahdollisesti Joensuu KR, erkkari tai jotain
AGILITY
  • Liitelyn jatkuminen
  • Kepit kuntoon oikeasti
  • Enemmän varmuutta kontakteihin
  • Muutenkin lisää varmuutta kaikkeen
  • Lisää vauhtia 
  • Mahdollisimman paljon möllejä etenkin halleissa
  • Muutamia ulkokisoja mahdollisuuksien mukaan, kunhan kepit ovat kunnossa oikeasti
KOIRATANSSI
  • Treeneihin häiriötä
  • Kunnollinen koreografia kasaan
  • Kisaamaan vihdoin
MÄTSÄRIT
  • Satunnaista mätsäröintiä silloin kun huvittaa
MUU KOULUTUS & MUUT HARRASTUKSET
  • Rallyt-tokoon tutustuminen, jos tulee mahdollisuus
  • Hakutreenien jatkaminen, tavoitteena edes jonkinlainen kehitys
  • Tokon alokasluokan liikkeet vihdoin kuntoon 
  • Takapään hahmottaminen Netalle paremmaksi
TERVEYS
  • Terveenä pysyminen
  • Painon kurissa pitäminen
MIRU & VILKKU
  • Terveenä pysyminen
  • Mirulla tokoilun jatkuminen, ALO-liikkeiden treenaamista täysin hupailumielellä
  • Mirulla ehkä myös haun tai jäljen aloittaminen harrastusmielessä
Iso kiitos tästä mahtavasta vuodesta lähtee taas kerran koiraväelle. Kiitos kaikista hetkistä ja neuvoista. Kiitos kaikesta. Kuten otsikossa Cheekin biisin mukaan lukee, ei täällä kukaan yksin selvii, tarvii jakajii hyviin hetkiin ja syviin vesiin. Ollaan aina jotain kautta onnistuttu pääsemään ylös suosta ja purettu ongelmia. Kaikki kun ei aina minunkaan kohdallani selviä vain kirjoittamisella. Aina on myös hienoa jakaa onnistumiset muiden kanssa.

Kiitos siis maailman paras jatkoryhmä sekä kouluttajat, oli kivaa. Nähdään kisoissa ja talkoissa ensi vuonna! Kiitos myös sheltti-ihmiset, collieporukka, 4H:n koiraporukka, koiralliset kaverit ja kaikki, jotka ovat olleet mukana tekemässä tästä vuodesta juuri tällaisen. Ensi vuosi on taas uusien kujeiden paikka. Erinomaista uutta vuotta 2014! ♥ 

Pakolliset laulunsanat tähän loppuun.

Irina - Jotain suurempaa
san. Irina

Näilläkö muka mennään?
Vaatimattomuus tunnelman
Niin latteaksi aina saa
Ei suunnitella suuria
Sielussa tylsä rauha
Ei iloja, ei tuskaa
Askeleet ei enää vinoon mee
Sisäinen ääni hiljenee

Velvoitteista irti
Sit kun on just nyt
Teen valinnan, vastuu kannan
Jos kaikki pieleen menee

Meil on aikaa niin ainakin luullaan
Kaikkivoipaisuus on vain harha
Meihin kalman sormi ei yllä
Vauhti päällä uskotaan
Pakko luottaa elämä kantaa
Rajoitukset surutta kaataa
Huomisesta ei oo takuita
Pakko saada jotain suurempaa

Kovin suuri tarve
Aina puhua itsestään
Vaikkei koskaan mitään aikaan saa
Aina voi vähän suurennella

Vaa'assa nyt keikkuu vaara ja turva
Teen valinnan, vastuun kannan
Jos jokin pieleen menee

Meil on aikaa niin ainakin luullaan
Kaikkivoipaisuus on vain harha
Meihin kalman sormi ei yllä
Vauhti päällä uskotaan
Pakko luottaa elämä kantaa
Rajoitukset surutta kaataa
Huomisesta ei oo takuita
Pakko saada jotain suurempaa

Meil on aikaa niin ainakin luullaan
Kaikkivoipaisuus on vain harha
Meihin kalman sormi ei yllä
Vauhti päällä uskotaan
Pakko luottaa elämä kantaa
Rajoitukset surutta kaataa
Huomisesta ei oo takuita
Pakko saada jotain suurempaa

Ei kommentteja

Lähetä kommentti