sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Loppuvuoden agitreenit tiivistetysti

Käskytykset & ohjaaminen:

Edelleen pitäisi käskyttää ja ohjata selkeämmin. Ja käskyttää ajoissa.

Kepit:

Sujuvat varsin vaihtelevasti. Ohjureiden määräkin on vaihdellut ja välillä ollaan yritetty vähän aikaa ilmankin, kun treeneissä joku on sitä meille ehdottanut. Vauhti on vaihteleva ja esim. viime tiistain treeneissä kepit sujuivat vauhtia lukuun ottamatta ihan ok:sti ekalla kerralla, toisella kerralla yksi väli alkoi takkuilla. Ehdottomasti ensi vuonna pitää käydä vapaavuoroilla tekemässä pelkkää keppitreeniä. 

Kontaktit:

Mainittavaa sen verran ainakin käskytyksissä, että pari yli loikkaamista on tullut. Kontaktiesteiden kohdalla sama juttu kuin keppien kanssa, ehdottomasti lisätreeniä vapaavuoroilla ensi vuonna. Vauhtia ollaan kuitenkin saatu, eikä yksikään este oman seuran hallilla epäilytä Nettaa. Ei keinu tai puomikaan.

Palkkaus:

Lihapulla on nakkia ja makkaraakin parempi Netalle. Ensi vuonna pitää kokeilla maksanamien tekemistä, siihen asti porskutetaan eteenpäin lihapullan voimalla. Lisää virtaa on tuonut rottalelu, jonka ympärillä on riittävän pitkä pätkä matonkudenarua. Narussa on myös (puhdas) sukka, johon saa lihapullan sisälle ja suuaukon saa solmittua. Netta tykkää.

Kun viime tiistaina käytiin treenissä, oli takana kaksi treenitöntä viikkoa kiitos flunssan ja Studia-messujen. Ehkä silläkin on vaikutusta.

Alla vielä tiivistetty video. Keppitreeneistä vain lyhennetyt versiot, ettei videosta tulisi liian pitkä. Videolla keppitreenin lisäksi yksi  osaltaan ohjaustaidottomuuden riemuvoitto (ainakin joltain osin) sekä vikaa treeniä tältä vuodelta.


Paljon, paljon on opittavaa omistajallakin ja virheiden määrää ei varmaan ainakaan yhden käden sormilla lasketa, muttei kukaan ole täydellinen.. Yrittämättä ei ainakaan mitään tapahdu ja ensi vuonna jatketaan työtä. Tarkemmin omista havainnoista tulee ennen vuoden vaihtumista tavoitepostauksessa.

4 kommenttia

  1. En tiiä ootko jo treeneissä saanutkin tällaisen neuvon, mutta noilla kepeillä voisi auttaa, jos olisit itse vähän innostavampi. Ihan jo sen kepit -sanan hokemisen voisi sanoa korkeammalla/iloisemmalla äänellä ja aina keppien jälken tosi kovat kehut ja superpalkka. Meillä on ollut Nitan kanssa ihan samankaltaista ongelmaa, kepit on olleet tosi tylsä ja vaikea este ja Nitakin ajoittain hyytyili radalla ja jäi haistelemaan. Siihen auttoi vaan se, että olin itse iloisempi ja innostavampi. Se oli tosi vaikeeta aluksi, piti tehdä vaikka mitä sirkusliikkeitä mutta kun sen oppi, siitä tuli ihan rutiinia, innostaa koiraa tosissaan ennen rataa :D Mutta se auttoi tosi hyvin ja nykyäänkin virittelen koiraa tosi paljon, ja kepeistä tehtiin myös superjuttu (mennään kepit jee!) vauhdilla ja hyvällä palkalla. Jossain vaiheessa radallakin oli tärkeintä vaan että koiralla on hauskaa ja vauhti pysyy yllä, eli jos meni väärälle esteelle en korjannut vaan jatkoin vaan siitä. Noilla radoilla teillä on kuitenkin kivan näköistä menoa ja sun oma liikkuminen on hyvää! :) Kyllä ne kepitkin siitä lähtee sujumaan.

    VastaaPoista
  2. Hmm, eipä oo kai tullut kokeiltua joten vois ens vuonna kokeilla :) Kiitos vinkistä! Pitää vaan päästä vapaavuoroille ensi vuonna taas kokeilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään :) Meillä on toiminut hyvin vauhdin ylläpidossa myös lentävät lähdöt (eli en jätä koiraa ekan esteen taakse odottamaan vaan lähdetään samaan aikaan) ja mm. koiran pyörittely sekä hetsaus esim. juoksemalla pieniä pätkiä edestakaisin ennen lähtöä ("mennäänkö, mennäänkö, juoksetko lujaa, jee!"). Samaa voi kokeilla myös ennen keppejä ja niiden jälkeenkin vaikka vähän riehua ja rapsutella, ja tosiaan joku tosi hyvä palkka siihen.

      Poista
    2. Pitää varmaan ottaa tosiaan lihapullaakin parempaa herkkua keppitreeneihin :)

      Poista