maanantai 17. helmikuuta 2014

Ei enää rimpula

Koiria maalta -blogi innosti minut miettimään Netan tapausta. Turkkia ja painoa. Joku ehkä muistaakin, millainen rimpula Netta oli muutama vuosi sitten. Netta oli se niukkaturkkinen sheltti, jolla oli hurjan pitkät koivet. Se sporttisheltti. Näin oli ennen sterilisaatiota. Sen seurauksena Netta kasvatti turkin. Ja minä en silloin uskonut sterkkauksen vaikutukseen turkinlaadun suhteen..

Tässä postauksessa ei ole kamalasti kuvia, koska Netasta ei ole tarpeeksi ajankohtaista seisotuskuvaa havainnollistamaan yhtään mitään. Rimpula-aikoihin Netta taisi painaa n. 10-10,5 kiloa ja jos siitä mentiin yli, tuntuivat kylkiluut huonommin. Myös ennen leikkausta ja syksyllä 2012 Netalle kertyi helposti liikaa painoa, jos ruokintaa ei tarkkailtu tarpeeksi.

2011 - 2014
Nyt Netta painaa n. 11-12 kiloa. Tarkasti en osaa sanoa, koska en luota meidän vaakaan niin paljoa. Kylkiluut tuntuvat. Ekalla fyssarikerralla fyssari mainitsi Netalta löytyvistä lihaksista. Nähtävästi Netta on kehittänyt itselleen enemmän lihasmassaa - ja lihakset taas painavat rasvaa enemmän.

Oli Netta tavallaan soma ja siro ollessaan miss pitkäkoipi. Sporttinen. Virtaviivainen. Nyt "uudessa" turkissaan se näyttää mielestäni jollain tapaa tasapainoisemmalta kuin ennen. Melkoisestihan tuo turkki muuttaa koiran ulkonäköä. Tunnustelematta on myös melko vaikeaa ellei mahdotonta sanoa juuta tai jaata lihaksista tai kylkilyiden tuntumisesta.

2011 - 2014
Tälle vuodelle tavoitteena on saada Netta hahmottamaan paremmin takapään käyttöä. Nyt on hankittuna tasapainotyynykin. Uimistakin olen kuullut suositeltavan, joten toivotaan kesäksi lämpimiä päivä (ja vesiä). Myös canicross on vähän ollut mielessä, mutta ehkä me ainakin aluksi tyydytään juoksemaan ihan vain normaalisti, kunhan kevät tulee. Nyt se ei vielä onnistu.

2 kommenttia

  1. Hei tämmösiä lisää! Sehän on kuin eri koira ton turkkinsa kanssa :D Tuikusta on kuva talviturkilla ja ilman, vähä erinäköne tässä ennen kuvassa http://1.bp.blogspot.com/-lxGvKyKMCFg/UUXyj-PwyzI/AAAAAAAAMX8/-9o3cQ7U1uM/s1600/VinskijaTuikku1732013_zpse47aaae1.jpg kuin jälkeen http://2.bp.blogspot.com/-smVggXtXcKQ/UvZ2g_6LZwI/AAAAAAAAP2A/YffGCly8iqc/s1600/IMG_0168.JPG

    VastaaPoista