lauantai 15. helmikuuta 2014

Tovereista parhain

Rudolf The Superdog -blogin inspiroimana päätin kirjoittaa Netan ja Mirun ystävyydestä, sillä se on jotain aivan muuta kuin Netan ja Vilkun tai Mirun ja Vilkun välillä. Sanottakoon vielä, että vieraiden koirien seurassa Netta lämpenee erittäin hitaasti leikkimään (jos lämpenee ollenkaan).

Miru ja Netta ovat kasvaneet yhdessä. Ne ovat olleet pentuja samanaikaisesti ja ikäeroa niillä on vain reilu kuukausi. Miru on syntynyt 10.3.2010 ja Netta 24.4.2010 ja näin ollen Miru oli Netan tullessa 21.6.2010 reilun kolmen kuukauden ikäinen. 


Soopeleiden samankaltaisen värityksen vuoksi Nettaa on muutamaan otteeseen luultu Mirun pennuksi. Parhaimmillaan Mirulla oli lähes yhtä paljon turkkia kuin Netalla muutama vuosi sitten. Varsinaiset samikset, vaikka rotu ja koko eivät ole samat.

Netan ja Mirun leikit ovat omalaatuisia. Silloin Mirukin saattaa kieriä selällään ja esimerkiksi saman kepin kanssa juokseminen on suurta hupia, niin samalla aaltopituudella ne ovat. Netan mielestä keppileikki on maailman mahtavin, mutta yhtä kivaa on hyppiä kaverin niskaan.


Yleensä Netta on se, joka yllyttää toisen leikkiin. Se pistää Mirun kinttuihin vipinää ja yrittää talvisinkin saada Mirun liikkeelle. Netan osalta leikkiinkutsu käy esimerkiksi siten, että se lähtee juoksemaan, jolloin Mirun olisi tarkoitus lähteä perään.

Miru taas on varsinainen lainvartija ja kurmuuttaa Nettaa, jos Netta käy omilla teillään ennen kuin tulee kutsuttaessa luokse. Mirun tehokkain keino saada Netta toimimaan niin kuin se haluaa on katsoa Nettaa "pahalla silmällä", jolloin Netta menee matalaksi eikä yleensä ohita Mirua.


Sellaisia ovat sooperikaverukset, jotka ovat melkein kuin siskokset. Yksikään koira ei koskaan voi olla Netalle sama asia kuin Miru tai Mirulle sama asia kuin Netta, se on varmaa. Melkoinen parivaljakko.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti