lauantai 22. helmikuuta 2014

Jos etsit mua, niin täällä oon ja jäänyt kaiken roinan alle ahdinkoon

Myönnän olevani pantaholisti, vaikken nykyisin enää pantoja juuri ostele (tai vaikken nykyisin ole saanut kammettua itseäni ompelukoneen eteen). Aiempi postaus aiheesta täällä. Tarjolla on paljon kaikkea ja samalla omatkin tavarat tuntuvat pursuavan yli kaapin rajojen. Silti mistään ei raaski luopua.

On paljon kiinnostavia harrastuslajeja dobosta canicrossiin. Välineet maksavat. Sanotaan, että kerralla kannattaa hankkia kunnon varusteet, eikä vain tuijotella hintaa. Laatu maksaa ja siihen pitää panostaa. Hinta-laatusuhde ja muut mukavat termit tulevat tutuiksi.


Olen alkuvuodesta vähän pohtinut canicrossia, mutten ole uskaltanut ostaa välineitä. En ole uskaltanut laittaa niihin rahaa, koska pelkään, ettei kiinnostus riitä ja mitä silloin tekee varusteilla? Ne vain lojuisivat jossain kaapin pohjalla (ja jos on mittatilausvaljaat, kuinka löytäisi jonkun, jolle myydä ne?). 

Viime vuosina olen oppinut enemmän kiinnittämään huomiota asioiden tarpeellisuuteen. Myös koiran herkkujen. Joskus tosin itse kukin tekee heräteostoksia, sitä en voi edes omalta osaltani keiltää. Pääajatus on kuitenkin: "Tarvitseeko Netta tätä todella?" 


Näin järkeilemällä en ostanut Netalle Messarista uutta viilennystakkia (vanha saisi ehkä olla vähän isompi, mutta mihin Netta kaksi samanlaista takkia tarvitsisi) tai Hurtta Lifeguardin sadetakkia/hupparia/whatever. Vähitellen alkaa ehkä oikeasti ymmärtää, ettei halua kaikkea ylimääräistä omiin nurkkiin pyörimään. Samalla säästyy rahaakin.

Ei sillä, me tultaisiin loistavasti toimeen, vaikka pantoja olisi vain yksi tai valjaita vain yhdet. Ja silti Netalla on yli 30 pantaa ja muutamat valjaat. Miksi ihmeessä? Niitä on kiva tehdä. Niitä voi keräillä. Ne näyttävät kivoilta. Onneksi itse tehtyjä taitaa kuitenkin olla enemmän kuin ostettuja.


Melkoista tasapainoilua tarpeellisten ja tarpeettomien tarvikkeiden välillä. Milloin raja tulee vastaan vai tuleeko? Miksi mistään on niin vaikea luopua? Miksi aina vetoaa "No kun sitä myöhemmin tarvitaan kuitenkin" -lauseeseen? Miksi, miksi, miksi. Kunpa vain tietäisin.

6 kommenttia

 1. Itsellä niiiiin sama... Jos canicrossi tosiaan kiinnostaa, niin kannattaa kirpparilta katsella vetovyö, marketissa maksavat parinkympin molemmin puolin. Mittatilausvaljaat Unessalta tai GMN:ltä ovat halvimpia/kestäviä (n. 25-30€). Ja kyllä, vaikka ne oliski mittatilausvaljaat, niin sovittelemalla mahtuu varmasti jollekin toisellekin, näin ainakin meidän valjailla on käynyt :D Liinan voi tehdä itse, rautakaupasta halpaa narua ja pala paksua kuminauhaa jousto-osaan.

  Lajia kannattaa ensin kokeilla melkeinpä lainavehkeillä. Muistaakseni myös y-valjailla, jotka loppuvat puoleen selkään voi vetää, kunhan vetoliina ei mene hännän tyveä alemmas.

  Joo sori, vähä innostuin kirjottaa kun vetojutuista puhuit :D Mulla iski viime syksynä kauhee säästökuuri, myin tosi paljon pois varusteita, joita en sillä sekunnilla tarvinnut. Ostin muutaman uuden, kestävän ja oikeasti sopivan. Nyt on koirilla valjaat, manttelit, yhteiset liinat, pikku koirilla kaks pantaa ja Tuikulla kolmet (nahkanen ketjussa, treeni ja puolikurkkari), tuikulla myös kaksi remmiä, kun taas pienillä vain yhden. Ja jokasella vain yksi lelu ja nekin treeneihin. Eli aloin säästää ihan todenteolla. Sen minkä säästin varusteista, satsasin sitten koirien ruokaan :)

  Mutta niinhän se on, että elämä on täynnä valintoja:D Vasta kun tein varustepostauksen, huomasin paljon turhia romuja ja pistin kirpparin pystyyn. Kertyi mukavasti rahaa:) Suosittelen, jos löytyy turhia varusteita ;)

  VastaaPoista
 2. Joo tosiaan mittatilausvaljaissa on se, jos ei osaa mitata (eikä kotona kukaan muukaan) tarpeeks tarkkaan ja kun ei tunne ketään jolta vois lainata mitään kokoa Netta olevaa kamaa :D ite asiassa oon Citymarketissa kyylännyt hiihtovöitä xD

  VastaaPoista
 3. Meille ei edes kannata tulla! :D Tai jää koiratarvike vyörön alle!

  VastaaPoista
 4. http://paimenlauma.blogspot.fi/2014/02/haasteiden-haaste.html Sinut on haastettu :)

  VastaaPoista