keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Kolmas luukku

Näy pimeässä!

Tässä on aihe, josta emme joulukalenterissamme näytä koskaan luopuvan. Pyydämme kaikkia pimeässä lenkkeileviä (niin koiria kuin omistajiakin) käyttämään heijastinta. Katuvalot eivät takaa nähdyksi tulemista, olipa lenkkeilijällä sitten tummat tai vaaleat vaatteet. Autoilija on varmasti kiitollinen saadessaan enemmän pelivaraa nähdessään heijastinta käyttävän ulkoilijan kauempaa. 

Liikenneturvan sivujen mukaan kaukovaloilla ajava autokuski näkee pimeällä tiellä heijastinta käyttävän henkilön jo 300 metrin päästä, kun taas ilman heijastinta kulkeva tulee nähdyksi vasta noin 100 metrin päästä. Lähivaloilla ajava näkee heijastimen käyttäjän jo 150 metrin päästä ja heijastimettoman noin 40 metrin päästä.

Muistetaan siis heijastimet ja näkyminen. Valinnanvaraa nimittäin on. Netalla ja Mirulla on heijastavat valjaat ja Vilkun pannassa on heijastavat "osat". Myös heijastinliivi on erinomainen vaihtoehto. Lisäksi on olemassa heijastavia hihnoja (ja hihnaan voi laittaa itsekin heijastimen) sekä esimerkiksi valopantoja.



Ei kommentteja

Lähetä kommentti