torstai 18. joulukuuta 2014

Ois kai siistii antaa periksi, toteais vain kylmästi: "Ei tästä mitään tuu."

Aina ei kaikki tunnu sujuvan treeneissä. Niin kuin tiistaina. Rata koostui pelkistä putkista (lähdössä ja maalissa oli hypyt) ja siinä ei olisi luullut olevan mitään ongelmaa. Ja ei ongelma ollutkaan radassa, vaan haistelussa. Nuuskutinuuskuti, mutta ekalla kierroksella sain jotenkin Netan mukaani. Keppejä en jaksanut sillä treenikerralla yrittää, kun niiden alussakin oli hyviä hajuja. 

Tokalla kierroksella oli tarkoitus videoida rata, mutta kyllästyin Netan haisteluun ja lopulta vain kannoin sen pois radalta (enkä myöhemmin jaksanut katsoa videotakaan kokonaan vaan poistin sen). En nyt oikein tiedä mistään "jäähyn voimasta", koska en usko Netan ymmärtävän sitä, mutta sillä hetkellä se oli reagointini haisteluun.

Tänään käytiin vapaavuorolla, mutta koska osa putkista oli otettu pois, jäi rata tekemättä (koska en kuitenkaan olisi muistanut järjestystä tai jaksanut laittaa putkia paikoilleen). Hajujen viemää todellakin, ainakin kerran Netta pääsi sylikyydillä kauemmas houkuttelevien hajujen kohdalta. Ja tuntui hieman vaikealta saada koira mukaan. 

Videolle laitoin nyt vain onnistumisia, vaikka säätämistäkin oli. Yksi putki ei näkynyt ollenkaan ekalla videointikerralla, eikä toisellakaan kunnolla. Onneksi sentään keksin, miten virittelen kännykän sopivaan asentoon, kun unohdin kameran tietysti kotiin..

Keppien alussa toka (vai myös eka?) väli oli jostain syystä erikoisen hyvän hajuinen. Mikä lie sitten sen syy.. Jälkiviisaana on hyvä ajatella, että olisi ehkä kuitenkin pitänyt koko treeni ottaa kuudella kepillä eikä lopulta kahdellatoista, mutta tehty mikä tehty. Ennen videon vikaa kohtaa harjoiteltiin vähän koiratanssitemppuja, mutta ne jätin pois videolta, kun ei se temppuilu nyt tähän aiheeseen kuulu.

En enää jaksa uskoa, että kaikki haistelu olisi sijaistoimintoa tai jotain. Ehkä siinä tapauksessa, kun jännitän syystä X (mitä nyt en usko treenitilanteessa kisa- tai möllimittakaavassa olevan) tai jos Netta vaistoaa haistelusta johtuvan ärtymyksen, jota kuitenkin yritän olla näyttämättä. Välillä kuuluvasta rouskutuksesta päätellen Netta löytää oikeasti jotain popsittavaa. Ehkä broilerinamit (kivipiirat ja sydämet) eivät olekaan enää niin suurta herkkua. 

Nakit ja makkarat käyttöön? Ja Netan "jäähylle vieminen" pois, en tiedä mistä se edes mieleeni tuli. Loppuiko vain motivaatio yrittää innostaa koiraa tarpeeksi? Jotenkin en nimittäin ajatuksenakaan tykkäisi tässä jutussa kauheammin tuosta ns. jäähyjutusta. Vaikkei se varsinainen jäähy olekaan. Jotenkin se ei vaikuta Netalle sopivalta. 

Eikä vapaavuorotreeni ainakaan kokonaan ihan sössimiseksi mennyt, oli niitä onnistumiskohtiakin varsinkin nyt, kun videolta katsoin. Ensi kerralla sitten paremmin (ainakin toivottavasti). Ja yksi tämän postauksen "motiivi" oli yrittää selventää ennen kaikkea minulle itselleni omia ajatuksiani tämän asian suhteen. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti