torstai 12. helmikuuta 2015

Ikävä laskee pellon päälle suruhunnun

Tiedän, että elämää ei voi hallita
Se kulkee minne tahtoo vapaana
Alan tänään sen tajuta
Haloo Helsinki! - Lähtövalmiina
san. Elli Haloo / J. Mykkänen

Tänään on päivälleen viisi vuotta Pirin kuolemasta. Viisi vuotta siitä aamusta, kun äitini tuli herättämään minut ja kertomaan, että Piri on jäänyt auton alle ja kuollut. Viimeisen kerran näin Pirin elossa, kun päästin sen 11.2.2010 ja 12.2.2010 välisenä yönä pois huoneestani. 

Ikävä ja haikeus tulevat ja menevät miten sattuu. Nyt olo on ehkä enemmän haikea. Viisi vuotta on samalla niin pitkä ja niin lyhyt aika. Puoli vuosikymmentä. Sen verran aikaa siitä nyt on. Aika menee niin nopeasti...

Vielä tämän päivän aikana täytyy sytyttää kynttilä Pirille. Haudalle ei juuri nyt pääse, mutta onneksi kynttilän voi aina sytyttää sisällä. 

Tässä alla on tekemäni muistovideo. Enemmän siinä tosin on kuvia, koska minulla on Piristä harmillisen vähän videomateriaalia.


Olen muutaman kerran jo laittanut Pirin kappaleen (Laura Närhi - Jokainen yö) sanat tänne blogiin, joten tällä kertaa en niin tee. Alla on lyriikkablogiini kirjoittamani pätkä kyseiseen kappaleeseen liittyen. 

"Laura Närhen kappale Jokainen yö on minulle tärkeä. En muista, milloin kuulin sen ensimmäisen kerran. Mutta ensimmäinen kerta, kun se jäi mieleeni, on joulukuulta 2010, jos oikein muistan. Muistaakseni myös heti (tai ainakin melkein heti) kyseinen kappale muodosti minulle merkityksensä."

Koska tähdenlentoja
Me kaikki ollaan
Ikuisia, vaikka joskus kuollaan
Jannika B - W2 (Tähdenlentoja)
san. J. Wirtanen / H.M. Paalanen

Lepää rauhassa, Piri.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti