lauantai 13. huhtikuuta 2013

Koiramessut

Tänään aamulla oli heräys klo. 5.50. Seitsemältä lähdettiin matkaan ja oltiin ihan aikataulun mukaisesti Kiihtelysvaarassa, jossa oli koiramessut, joita olimme 4H:n puolelta järjestämässä. Sää ei vain ollut kaunein mahdollinen. Aamulla satoi vettä ja jossain välissä tuli lunta/räntääkin. Ulkona ei siis ollut kovinkaan lämmintä.

Netalla piti olla kaksi temppunäytöstä, mutta loppujen lopuksi pidettiin vain yksi, koska toinen olisi ollut klo 12 eli silloin, kun mätsäri alkoi. Pidettiin temppunäytös siinä klo 11 aikoihin. Satuttiinpa kaverin kameran eteenkin (temppukuvat ovat hänen ottamiaan).




Lisäksi saatiin koko temppunäytös myös (huonolaatuiselle videolle), sillä äiti oli videoimassa. Tässäpä vielä se video.



Ilmoittauduttiin myös Heinävaaran koulun vanhempaintoimikunnan järjestämään mätsäriin. Mätsärin alkua (ja sittemmin oman kehän alkua odotellessa) aloin miettiä, miksi ihmeessä ilmoittauduimme.. Oli kylmää. Hanskoista huolimatta sormet alkoivat jäätyä. Varpaitakin paleli, vaikka minulla oli jalassa villasukat ja kumpparit. Puhumattakaan märästä Netasta. Netta oli nimittäin kastunut. Mukana olleet kurahaalari ja sademantteli eivät loppujen lopuksi paljoa auttaneet, eikä niitä voinut mätsärissä käyttäkään. Lisäksi Netta oli jo autossa odotellessaan ilmeisesti vähän palellut.

Parikehässä saatiin punainen nauha. Piti seisottaa pöydällä ja juoksuttaa ympyrä ja juoksuttaa edestakaisin. Niin, ja aluksi piti mennä parin kanssa kierros ympäri. Tuomarin kysyessä Netan ikää ajatukseni olivat selvästi muualla, kun vastasin: "Kolme vuotta parin vuoden päästä"... Sitten korjasin kiireesti kömmähdykseni. Ei vuosia, vaan viikkoja.

Nauhakehässä mentiin kaksi kertaa ympäri ja sitten piti seisottaa. Ei päästy jatkoon ja lähdettiin heti autolle päin. Äiti kävi sitten ajelemassa Netan kanssa, jotta autoon tulisi vähän enemmän lämpöä sisälle. Sääolosuhteet huomioon ottaen etta kuitenkin esiintyi hyvin ja jaksoi seistä.

Siinäpä koko koiramessukokemus Netan osalta. Rally-tokonäytöskin oli, mutta se jäi minulta katsomatta. Aamulla katsoin Suojapirtillä sisällä lelukoirakisan ja iltapäivällä oli vielä toinen erä lelukoirakisaa, kun halukkaita vielä riitti.

Katsotaan, saanko tehtyä videonpätkistä Netan salattujen elämien uuden jakson. Jo olisi aikakin, edellinen jakso taisi tulla joulukuussa... Sori!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti