lauantai 27. huhtikuuta 2013

Mätsäri-Netta Kontiolahdella

Tänään käytiin Kontiolahdella Kontiolahden 4H:n järjestämässä mätsärissä. Mukana oli myös Axu-eurasier ja paikan päällä nähtiin lisää tuttuja. Olin ilmoittanut Netan jo ennakkoon. Netta oli pienten luokassa numerolla 1A. Aluksi kehässä oli Lapsi ja koira -kilpailu sekä pentuluokka.

Vähän seisotusta, kerran ympäri parin kanssa ja sitten pöydälle. Pöytä taisi vähän hermostuttaa Nettaa. Sitten vielä edestakainen ja kehän ympäri odottamaan, että tuomari tutki parimme. Netta jaksoi seistä tosi kivasti siinä odotellessa. Saatiin sitten sininen nauha.

Onneksi oli ihan hyvä sää nauhakehiä odotellessa. Siellä oli lisää seisotusta ja koko porukka meni kaksi kertaa ympäri. Sitten tuomarin piti karsia koiria ulos. Niin siinä sitten kävi, että löydettiin itsemme neljän parhaan joukosta. Lisää ympärijuoksemista. Aina välissä tuomari oli käynyt tsekkaamassa koirat ja Netta katsoi kiltisti tuomaria, muttei liikahtanut mihinkään suuntaan (tätä voi varmaan verrata siihen, kun Kajaanissa vuonna 2011 tuomari [tosin yksilöarvosteluissa] käytti vinkulelua tsekatessaan koiran ilmettä tai jotain).

Sijoituttiin sinisten ykkösiksi, tosin aluksi ei oltu varmoja siitä. Mietittiin, tultiinko ekoiksi vai neljänsiksi ja lopulta isä kävi varmistamassa asian. BIS-kehässä olivat kaikki sinisten ja punaisten ykköset. Nettaa väsytti eikä se enää seisonut paikallaan niin hyvin kuin aiemmin. Kehässä juoksua pienemmissä ryhmissä ja seisotusta. BISsissä sijoitusta ei meille siis tullut, mutta se ei haittaa yhtään. Alla kaksi kuvaa nauhakehästä ja vielä isäni ottama Netan kolmivuotiskuva (otettiin se kotipihalla).



Kolmevuotias <3
Netta oli aika väsynyt, kun otin palkintokuvaa. Lopulta se päätti käydä maate... Ja palkinnoissa oleva kilpparivinkulelu on kovasti Netan mieleen. En tosin tiedä, miksi Netta alkaa aina vinkuleluja nähdessään vinkua itsekin. Lisäksi saatiin Royal Caninin näytepusseja, viiden euron lahjakortti Tintin lemmikkiin ja Tessun lihalastuja. Ei ainakaan pääse nuo lihalastut loppumaan!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti