sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Turkinhoitopostaus vol. 2 - harjaus tarkemmin

Tämän piti olla kolmospostaus, mutta nyt kävi näin. Tulossa on vielä turkinhoitopostaus vol. 3 (korvat) ja turkinhoitopostaus vol. 4 (Netta pesulla). Molemmat postaukset tulevat vielä tämän kuun aikana, sen verran uskallan luvata.

Nyt, kiitos hormoniturkin, pyrin harjaamaan Netan kerran viikossa, että takkuja ei tulisi niin helposti. Harjana meillä on Roger Para -harjan tapainen harja (aitoa en ostanut, kun tämä harja oli muuten samanlaisen näköinen). Nyt käytössä on myös John Paul Pet Oatmeal Conditioning Spray -niminen hoitoaine. Sen haju voisi olla mukavampikin, mutta onneksi haju haihtuu hoitoaineen kuivuessa.

 
Harjatessa Netta on pääasiassa kyljellään. Tänään harjasin Netan sen tultua iltalenkiltä (jolla se oli äidin ja Mirun kanssa), joten turkki saattoi olla hitusen kostea. Ehkä se selittääkin sen, miksi Netta näyttää jotenkin "leveltä" tässä kuvassa. Tai sitten syy on vain hormoniturkki.
 
 
Suihkutan hoitoainetta Netan turkkiin ja sitten harjaan sen. Alkuun turkki näyttää olevan vähän laineilla, mutta se suoristuu myöhemmin. Kyljen lisäksi harjaan Netan pöksyvillat, joihin saattaa myös tulla takkuja. Tämän lisäksi bongasin kerran takkuja Netan kainaloista (silloin leikkasin ne suosiolla irti).



 
Netta toiselle kuljelle ja sama juttu. Tässä näkyy vähän paremmin, miten karva on vähän laineilla aluksi.

 
Sitten Netta selälleen ja taas suihkuttelua ja harjausta. Tämän jälkeen ainakin tänään tein saman käsittelyn myös hännälle. En suihkuta hoitoainetta niin paljoa, että turkki menisi ihan märäksi. En oikein osaa edes selittää kuinka paljon sitä suihkutan. Ilmeisesti tarpeeksi.

 
Selän turkkia harjatessa Netan pitää seistä tai maata niin, että harjaaminen onnistuu. Laineet taitavat näkyä selvimmin selässä (alempi kuva). Selän jälkeen vuorossa on vielä kaulus ja sitten harjaus on siltä kertaa ohi.


2 kommenttia

  1. Tosi kiva postaus! Oonpa nolo ja myönnän, etten oo ees tajunnut että voisin omalle koiralle ostaa hoitoainetta.. Mistä oot hommannu tuota? :)

    www.timinvaltakunta.blogspot.fi

    VastaaPoista