lauantai 23. marraskuuta 2013

Messarin etukäteisfiilistelyä

Joulukuu lähestyy ja samalla lähestyy Messari. Kolme päivää koiranäyttelyhulinaa, saas nähdä jaksanko joka päivä mennä. Tämän lisäksi matkapäivät. Messarissa olen ollut aiemmin viime vuonna (molemmat päivät) sekä kaksi vuotta sitten (Helsinki Winner). Nyt on käytössä kolme kokonaista päivää ja aikaa katsoa ja tehdä melkeinpä mitä vaan.

En vielä osaa sanoa, menenkö joka päivä katsomaan shelttejä vai en. Yleensä en ilman omaa koiraa kovin pitkään jaksa kehää pitkään seurailla - ja minullahan ei ole koiraa, jonka Messariin voisi viedä. Ehkä yritän käydä katsomassa shelttejä edes jonain päivänä. Riippuu vähän oheisohjelmasta.


Perjantaina kiinnostaa eniten paneelikeskustelu (Harrastuksesta ammatti?). Jos olen tulkinnut oikein, lauantaina ja sunnuntaina on samat luennot. Siispä lauantain voisi omistaa luennoille. Silloin olisi muutama kiinnostava. Pitää lähempänä pähkäillä, minne menee.

Ohjelma nyt vain sattuu vaikuttamaan tosi kivalta. Sunnuntaiaamusta on koiratanssikisa, jota on ehdottomasti pakko mennä katsomaan (kuten aina ennenkin). Sitten lisätään vielä kaikki näytökset ja muut. Pitää varmaan tehdä "lukujärjestys", johon merkitsee missä mitäkin on. Viime vuonnakin tuntui, että kivaa ohjelmaa olisi ihan liikaa eikä kaikkea kuitenkaan pääsisi katsomaan.


Ja ne myyntipisteet. Mitähän kaikkia tarjouksia siellä onkaan... Kun vain ei tekisi liikaa heräteostoksia, mutta uskoisin kiertäväni alueen läpi monen monta kertaa jo yhden ainoan päivän aikana. Silloin ainakin varmasti näkee, mitä kivaa tarjolla on.

Kaksi vuotta sitten ostin shelttiaiheisen numerolapunpidikkeen, shelttiavaimenperän, shelttikännykkäkorun, nahkacollieavaimenperän ja koirien joulukalenterin. Viime vuonna ostokset olivat pienemmät, Hau-Hau:n nameja, Berran lelu ja Toppapomppa. 


Muistan kahden vuoden takaisesta HeWistä sen, että kävin katsomassa koiratanssikilpailua (HTM) ja tosi hyvällä luennolla, jonka aiheena oli koirien kuvaaminen. Viime vuonnakin oli koiratanssikilpailu, josta jäi alku näkemättä, koska menimme junalla ja kilpailu oli jo alkanut. Lisäksi viime vuonna oli Vappu Alatalon luento, jolta harmillisesti jouduin lähtemään kesken.

Onneksi aika kuluu nopeasti. Huippua! Tällaista on olla koiraihminen, joka on kerran päässyt Messariin... sillä silloin sinne tahtoo uudestaan. Ei haittaa, vaikka korvissa soisi koko yön, kun se vaan on Messari. Ja se on kerran vuodessa. Ensi vuonna olisi sitten maailmanvoittajanäyttely Helsingissä ja joulukuussa normaali Messari. Melkoisesti ohjelmaa.

4 kommenttia

  1. Tuo on kyllä niin totta! Kun Messarissa käy kerran, sinne on päästävä joka vuosi uudelleen, edes yhtenä päivänä! :) Itse kävin Messarissa ekan kerran vuonna 2011 ja kumpaisenakin päivänä siellä kierreltiin. Luennoilla ei ehditty käymään vaikka muutama mielenkiintoinen olisi ollutkin.. Osteltua tulee aina kaikenlaista tarpeellista ja vähän sitä tarpeetontakin :P Mutta hei, se on Messari, ei sieltä voi tyhjin käsin lähteä! ;)
    Viime vuonnakin tuli käytyä yhtenä päivänä kiertelemässä toisen kaverini kanssa ja kannustettua heitä kehän laidalla. Hyvin heillä menikin! :)
    Tänä vuonna sinne suunnistetaan perjantaina! Sitä innolla odottaen.. Oma koira ei tule kehään, vielä sen verran nuori, että juuri ja juuri pääsisi kyllä junnuihin, mutta ei tuossa rodussa ole järkeä viedä niin isoon porukkaan tuota ^^'

    VastaaPoista
  2. Minäkin innolla odotan perjantain opiskeluesittelyjä ja paneelikeskustelua! :--) Lauantain ajattelin pyhittää shoppailulle (olen tyyliin pihdannut koko syksyn rahoja, jotta voin kuluttaa ne kaikkiin ihaniin tokojuttuihin messarissa...) ja esim. koirakoulutuntien seuraamiselle. Sunnuntaina pitää ehdottomasti päästä tsekkaamaan ja kuvaamaan koiratanssikisat, kun saan kunnon zoominkin lainaan! Haha, saas nähdä ehtiikö sitä ollenkaan seuraamaan itse näyttiksiä, kun on niiiiin paljon kaikkea kivaa muuta oheisohjelmaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep :D Ja varsinkin, kun näyttelyluettelo on varmasti taas niin hintava, ettei sitä raaski ostaa.. niin vaikeutuu näyttelyn seuraaminen :P

      Poista