lauantai 30. marraskuuta 2013

Antipalveluskoira - yksi collieista?

Tänään Netta pääsi collieiden hakutreeneihin. Ennen treenejä minulla ei oikeastaan ollut yhtään hajua siitä, mistä haussa oikein on kyse. Kyllä siitä oli jotain jossain koirakirjoissa lukenut, mutta käytännön kokemus tai tietämys - nolla. Nytpä on.

Koirat treenailivat vuorotellen. Joukossa oli toinenkin, joka ei ollut aiemmin hakua tehnyt. Alkuun meille selitettiin perusideaa (mm. termit "Haamu" ja "Ääni"). Kun hain Netan autosta meidän vuorolle, Netta vähän kiskoikin. Kaikessa yksinkertaisuudessa aloitettiin siitä, että maalimiehet menivät pienen matkan päähän metsään ja kutsuivat Nettaa.

Netta pötkikin innoissaan ja vikkelästi maalimiesten luo. Ei ujostelua, kyllä makkara kelpaa (vaikka Netta oli vahingossa saanut aamuruuan ja käynyt lenkilläkin). Neljä kertaa tämä ja sitten koira autoon. Seuraavalla kierroksella taas samaa, joskin nyt jo puolipakenevia. Kyllä oli Netalla vauhtia. Tokalla kerralla hihnakin saatiin valjaista irti, alkuun kun hihna oli juuttunut valjaisiin. Kerran Netta pääsi jopa otteestani irti vahingossa ja pinkoi maalimiehen luo.

Oli hauska ja mielenkiintoinen päivä. Treenien päätteeksi käytiin vielä kävelemässä pieni lenkki. Netan onneksi kukaan ei ollut erityisemmän kiinnostunut Netasta. Lenkin jälkeen piti puhdistaa auto lumesta ja suunnata kotiin. Kerrankin (talvisään) treenit, joissa ei tullut kylmä. Mätsäreiden yhteydessä sekin on koettu, että on kylmä kylmä kylmä ja varpaat jäässä. 

Nyt oli vain lumesta märkiä varusteita ja piti viedä penkinsuojus saunaan kuivumaan. Ekan vuoronsa jälkeen Netta oli autossa kiivennyt kuskin penkille. Avasin takaoven, ei koiraa. Ei toistanut samaa temppua uudelleen. Tiedä sitten, mikä siihen edes oli syynä. 

Nameiksi suositeltiin jotain superherkkua. Pitää soveltaa agiinkin. Kissanruokaa tai hyytelöruokaa ostamaan siis! Ja jostain pieniä pakasterasioita, meillä kun on sellaisia isoja. Haku nimittäin vaikutti kivalta. Ehkä Mirukin pääsee joskus, kunhan saan sille jonkun seuraksi vuorojen välillä. Mukavaa myös Netan kannalta. Laji, josta ei tarvitse tai edes voi ottaa harrastuspaineita, kun shelteillä ei palveluskoirakokeisiin asiaa ole.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti