maanantai 20. tammikuuta 2014

Ei elämä tule loppumaan

Selkäasiaan on nyt tullut vähän selkoa. Meten ja Millin blogista löytyy tietoa asiasta, sieltä voi lukea lisää, jos kiinnostaa. Suomeksihan tietoa ei paljoa ole, eikä varsinkaan sheltteihin liittyen. Minulla olisi voinut kestää ikuisuus kahlata läpi englanninkielistä väitöskirjaa, sillä eläinlääketieteelliset termit eivät ole hallinnassa. 

Välimuotoisesta lanne-ristinikamasta on Kennelliiton sivuilla perustietoa. Shelteiltä ei selkiä paljoa virallisesti kuvattu ja toisekseen kaikille roduille on annettu spondyloosilausuntoja 1.7.2012 lähtien ja muita selkälausuntoja on annettu 1.6.2013 lähtien. Eli melko uusi juttu vielä, kun on vasta reilut puoli vuotta lausuttu. 

Jakautunut ristiluun keskiharjanne eli LTV1 on joka tapauksessa lievin muoto välimuotoisesta lanne-ristinikamasta. Laitoin viime viikolla asiasta sähköpostia lausunnon antaneelle eläinlääkärille ja saimme virallisen vahvistuksen siitä, että elämä voi jatkua aivan kuten ennenkin, eikä tulos rajoita harrastusmahdollisuuksia.

Vaikka esimerkiksi Kennelliiton sivuilta näki LTV1:n olevan lievin muoto ja netissäkin kuulin, että Nettaa isommat koirat ovat tuloksesta huolimatta voineet jatkaa harrastamista, olin jo valmiina kuoppaamaan agilityn kokonaan tai ainakin luopumaan vähäisistäkin kisa-aikeista. Minkäs teet, jos omistaja meinaa mennä asiasta ylikierroksille? Ehkäpä me harkitaan nyt tosissaan canicrossiakin kevään tullen, kunhan saadaan kuntoa kohotettua. Siis omistaja saa...

Tällä viikolla tulee ainakin tavallinen kuulumispostaus. Pari videota olisi valmiina, pitäisi vain saada lisättyä ne YouTubeen ja tänne. Ja siinä menee aikaa. Postaustoiveita saa heittää, ideasaldon lukemat eivät ole kohonneet kovin korkealle. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti