lauantai 30. maaliskuuta 2013

Hurtta Lifeguard -treeniliivi vs. Berra Pro Light -treeniliivi

Nyt on vuorossa lupailemani treeniliivien vertailu. Minulla on kaksi treeniliiviä. Toinen on syksyllä 2011 tilattu Berra Pro light -liivi (shelttibrodeerauksella, kuinkas muutenkaan) ja toinen on syksyllä 2012 Mustista ja Mirristä tilaamani Hurtta Lifeguard -liivi.

Heti alkuun kuvat liiveistä minun päälläni. Molempien liivien kuvat on otettu oikeastaan heti sen jälkeen, kun liivit sain käsiini. Huima hiustenkasvu muuten noiden kuvien ottamisen välissä (ja tämähän liittyykin koirini tosi paljon)... Aluksi tarkoitukseni oli tilata Hurtan liivi, koska se mahtuisi toppatakin päälle lenkeille. Mahtuuhan se, mutta ei se oikeastaan mene kiinni, jos sen taskut ovat täynnä tavaraa. Sama juttu Berran liivillä.Tuoreemmat kuvat liiveistä edestä ja takaa. Yleisilmettä. Hurtan liivi on paljon erottuvampi, sehän Lifeguard-malliston tarkoitus nyt ylipäänsäkin on. Berran liivissä on taas enemmän taskuja. Berran liivissä on D-lenkki edessä ja takana, kun taas Hurtan liivissä on aika alhaalla molemmin puolin kaksi D-lenkkiä ja ylätaskun lähellä edessä vielä yksi. Berran liivin D-lenkki mahdollistaa namipussin laittamisen paremmalle korkeudelle.Vertailussa etutaskut. Hurtan liivissä etutaskuissa on vetoketjut, Berralla ei. Vetoketjut ovat ihan kätevät, tavarat saa helposti pois. Berran liivissä noita vetoketjuja ei alataskuihin edes tarvitse, kun taskut ovat erilaiset kuin Hurtan liivissä.


Ylätaskujen vertailua. Hurtan liivissä on yksi vetoketjullinen ylätasku, Berralla niitä on kaksi. Hurtan liivissä tasku on ehkä kätevämpi, kun vetoketju ei ole vaakasuuntaan. Berran liivissä nuo ylätaskut ovat jääneet vähän vähemmälle käytölle.


Molemmissa liiveissä on tilavat takataskut. Muistan, kun Berran liivissä en edes aluksi tajunnut, että takatasku onkin yksi yhtenäinen tasku. Berran liivin takatasku näyttää siltä, että tavarat eivät tipu helposti pois. Toisaalta en ole kai saanut tavaroita tippumaan pois kummankaan liivin taskuista.


Kauluksetkin ovat vähän erilaiset. Hurtan liivissä kaulustakin voi vähän säätää (en ole kyllä koskaan säätänyt), kun taas Berran liivissä ei voi. Harvemminpa liivin vetoketju tuleekaan vedettyä ihan ylös asti. Berran liivissä on muuten olkapäällä tuo tarranauha. Sen ei ollut aluksi tarkoitus tulla, mutta se tuli kuitenkin (ei haluttu odottaa pidempään). En ole laiskana saanut sitä vielä lyhennettyä, vaikka sillä ei oikeastaan minun käytössäni käyttöä ole.


Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä satunnaiset vertailukohteet. Hurtan liivin alaosassa oleviin D-lenkkeihin en yleensä kiinnitä kuin kakkapusseja. Ne saa siitä helpommin pois kuin jos pitäisi tonkia aina taskua. Berran liivistä nostin vielä esille vasemman ylätaskun alla olevan pidemmän taskun, johon saa vaikka motivointipatukan.


Loppuun vielä vertailun tulokset.

Hurtta Lifeguard -treeniliivi

+erottuu pimeässä
+vetoketjulliset taskut (tavarat eivät tipu)
+D-lenkit sopivat oivallisesti vaikka tyhjien kakkapussien säilytykseen
-D-lenkit ovat minun makuuni turhan alhaalla, jotta niihin voisi kiinnittää namipussin

Berra Pro Light -treeniliivi

+paljon taskuja
+D-lenkit sopivalla korkeudella
+mahtuu enemmän tavaraa kuin Hurtan liiviin
-taskut ehkä vähän hankalanmalliset, jos niistä pitää kaivaa nopeasti tavaraa
-ei erotu pimeässä

Tällaiset tulokset. En kuitenkaan osaa päättää, kumpi liivi on parempi. Molemmilla on hyvät ja huonto puolensa ja omat käyttötarkoituksensa. Berran liivi kokee paluun treeneihin, kun treeni-aikaan alkaa olla valoisaa.

8 kommenttia

 1. mistä oot ostanu/tilannu tuon berran-liivin? haluisin tuollaisen kans mutta tietysti collie- brodyyrillä :)

  VastaaPoista
 2. Mä olen Berran liivin kannalla näistä kahdesta oikeastaan taskujen vuoksi. Mä en tykkää vetskaritaskuista, niinkun tuossa Hurtan. Mulla oli M&M joku liivi ja en tykänny yhtään. Pistin eteenpäin ja nykysin käytössä Boosterin/Bento Kronen liivi.

  VastaaPoista
 3. Moikka! Minkä kokoinen tuo sinun Hurtan liivi on? :) itsekin olen ajatellut tilata, mutta olen vähän epävarma minkä koon tilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko on XS :) Menee minulla toppatakin päälle, joskin S-koko olisi varmastikin vähän väljempi. Ja normaalisti minulla on vaatekoko yläosissa luokkaa S/36, jos tuo tieto yhtään auttaa :)

   Poista
  2. Kiitos paljon! Tästä oli apua :)

   Poista
 4. Hei, minkä kokoinen tuo sinun Berra-liivi on? Minulla on siis jo Hurtta-liivi ja olisin hankkimassa Berraa, niin tieto auttaisi vertaamaan kokoja :)

  VastaaPoista