maanantai 11. maaliskuuta 2013

On enkeleitä sul ollut kai kyydissä

Sinälläänhän Anssi Kelan kappale Faijan haamu ei liity aiheeseen, mutta...

Paljon onnea Vilkulle kahdeksanvuotissyntymäpäivän johdosta! Onnea myös Vilkun sisaruksille, missä päin maailmaa ne sitten sattuvatkin tällä hetkellä seikkailemaan. Nyt Vilkku on siis ensimmäisenä lauman koirana saavuttanut koiramaailman veteraani-ikärajan.

Hetkinen. Oikeastiko? Aivan oikeasti? Vilkku, kahdeksan vuotta. Virallisesti veteraani.

Kyllä vain. Niin se vain on, ei sitä voi kieltääkään. Henkisesti Vilkku tosin ei varmasti vielä pitkään aikaan vaikuttamaan vanhalta. Äidin sanoin Vilkkua voi sanoa vanhaksi sitten, kun sen tahti hidastuu ja se ei enää kisko lenkeillä. Ja se nyt tuskin ihan heti tulee tapahtumaan...

Ehkä jonkin sortin ikääntymisen merkkikin löytyy. Vilkulla on tapana hypätä pöydälle, kun ensimmäinen ihminen tulee kotiin. Viime aikoina Vilkku on monesti yllätetty kesken unien, jolloin se hyppää pöydälle ja venyttelee vasta sitten. Ennen se oli yleensä pöydällä jo hyvissä ajoin. Saattoipa se joskus jopa nukkua keittiön pöydällä... Ehkä se nukkuu nykyisin sikeämmin tai ehkä sen kuulo on himpun verran heikentynyt. Paha sanoa. Viime aikoina vieraat ovat päässeet tulemaan pihaan ja melkeinpä ovelle asti ennen kuin arvon vahtikoira on havahtunut haukkumaan laumansa kanssa.

Näin Vilkku porskuttaa eteenpäin. Vappuna se on ollut meillä kahdeksan vuoden verran. Vaan mitäpä tässä onkaan ehtinyt tapahtua ennen sen kahdeksatta syntymäpäivää? Se on nähnyt kaikki talon koirat. Se on ajanut kissoja puuhun, pyörinyt lukemattomia kertoja jossain ällöttävänhajuisessa raadossa ja käynyt pesulla lukemattomia kertoja. Isäni pesi sen kerran vaniljasuihkugeelillä... Lisäksi Vilkun karkukertoja ei varmaa lasketa edes kahden käden sormilla. Varmaan tuuria on ollut matkassa, kun se on liikuskellut lähinnä metsässä, vaikka monet kerrat onkin saanut jännätä. Näiden kahdeksan vuoden aikana kun liikenteen määrä tuossa tiellä on noussut. Tai sitten Vilkulla on yhdeksän elämää, kuten kissoilla.

Saihan Vilkku kakunkin. Kakun syönnistä on video. Ensin kuitenkin äidin ottama kuva Vilkun kakusta. "Kynttilöitä" oli tietenkin kahdeksan.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti