lauantai 14. kesäkuuta 2014

Netta leirikoirana

Torstaina lähdettiin Netan kanssa suorittamaan yhtä niin kutsutun to do -listamme toteuttamista. Menimme siis koiraleirille, joka oli Keskijärven kylätalolla. Sijainnista jotain kertoo varmasti se, että kännykän kuuluvuus ei ollut kovinkaan hyvä, mutta eipä se mitään. Välillä sinne nettiinkin pääsi ja hyväähän pieni tauko tekee, kuten viime kesänä omalla kohdalla tuli todettua.

Ja asiaan... Kylätalon lähellä oli kenttä, jossa osa koulutuksista oli - osa olikin ihan kylätalon pihalla. Järven (?) rantaan oli myös suht lyhyt matka. Siellä käytiinkin pari kertaa, joskaan itse en uinut, eikä Nettakaan tahtonut mennä veteen, kun ei ollut oikeanlaista paikkaa.

Tämän postauksen kuvat on otettu kännykän kameralla, kun järkkäriä en kamalasti ehtinyt käyttää, enkä jaksa vielä niitä vähäisiä kuvia lisätä koneelle.


Torstaina oltiin kentällä ja ohjelmassa oli jo vähän liitelyä. Alla muutama pätkä, joita leirin aikana tehtiin. Ihan kaikkia sovelluksia tuosta systeemistä en tosin muista... Vasemmanpuolimmaista tehtiin kuitenkin torstaina. Eilenkin tehtiin jotain ja tänään myös. Tänään ehkä keskimmäistä ja oikeanpuolimmaista.

Irtoamista siis ja vähän kieputuksiakin. Irtoamisissa Netta tajusikin jutun juonen - ja kieputusjutuissa pitikin muistaa, ettei lentävä lähtö aina toimikaan. Eilen tosin Netta sai kesken kaiken jonkin jääräpääkohtauksen ja se lähti juoksemaan kentän toiselle puolelle (?!!) ja tänäänkin se alkoi vähän haahuilla, varmaan väsymys alkoi jo painaa. Lopetettiin onnistuneisiin suorituksiin.


Torstaina oli myös näyttelykoulutusta, jossa käytiin perusasioita läpi. Netasta kuulemma näki, että ollaan näitä juttuja aiemminkin tehty. Iltaruuan jälkeen oli pieni eläinlääkärin pitämä luento kesään liittyvistä asioista. Iltaohjelmana oli makkaransyöntikilpailu, joka oli eräänlainen rata. Se suoritettiin kaksi kertaa ja Netta taisi olla neljäs. Miru olisi varmasti ollut erittäin hullu tässä makkarajutussa... 

Eilen oli agilityn lisäksi flyballia. Netan kanssa naksuteltiin vain telineen koskemista, koska Netta ei erityisemmin välitä tennispalloista. Alkoipa telineen koskettaminen sujuakin, vaikka Netta yritti sohia tassuillaan vähän liiankin ylös. Hassu koira. 

Illalla oli rally-tokoa, joka oli meille aivan uusi juttu. Aluksi harjoiteltiin muutamaa kylttiä ja sehän meni ihan usein. Hihna oli oikeastaan haastavin juttu. Eteentuloa Netta ei osannut, mutta ehkäpä me jatketaan sen harjoittelemista ja keksitään siihen jokin käsky, sillä "Eteen!" on varattu jo agilityyn. Lopuksi tehtiin lyhyttä rally-tokorataa ja vaikka Netta aluksi haisteli, alkoi se lopulta tehdä kivasti.


Viimeisten treenien lisäksi tänään oli kaikille avoin mätsäri. Netta jostain syystä pöydällä ollessa arasteli ja väisti tuomaria, vaikkei se näyttelyssä niin tehnyt. Liikkeinä oli ympyrää, kolmiota ja edestakaista. Sininenhän sieltä tuli (ei mikään ihme tuolla pöytäkäytöksellä).

Nauhakehässä oli muistaakseni viisi koiraa. Ympyrää ja pareittain edestakaiset sekä tietysti seisotusta. Sijoituimme sitten toisiksi. Toinen mätsärisijoittuminen tänään ja toinen SIN2, aika hauskaa sattumaa. Mätsärin jälkeen olikin jo aika pakata tavarat autoon ja lähteä ajamaan kotiin.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti