tiistai 2. lokakuuta 2012

Agilityn alkeita #1

Tänään oli siis PoKSin agilityn alkeiskurssin eka käytännön kerta. Näitä agilityjorinoita tulee jonkun verran, kun omaksikin iloksi muistiin näitä laitan. Hallille siis. Tekonurmi oli tosi kiva juttu aiempaan kivituhkaan verrattuna.

Oli neljä pistettä, kepit, putki, hyppysuora ja puomi. Aloitettiin putkesta. Se meni vauhdikkaasti, joten piti tehdä hyppy-putki-yhdistelmää, jolloin Netta ei malttanut olla paikallaan, mutta siihen saatiinkin neuvoa. No, putkihan olikin vanha tuttu juttu.

Seuraavaksi kepit. Kepeissä oli verkot. Tämä oli Netalle agipäivästä tuttu, mutta eri keppikulmat menivät tietyssä kohtaa hankalaksi ja saatiin neuvoksi harjoitella keppikulmia vähän kerrallaan. Netta nimittäin tietyissä kohdissa yritti livistää keppien ohi namialustalle.

Hyppysuora ja eteen lähettäminen. Päätin ottaa käskysanaksi: "Eteen!". Kouluttaja otti namialustan ja nameja. Aluksi piti lähettää Netta yhden hypyn toiselle puolelle, sitten kahden ja lopulta kolmen. Aika vauhdikkaati meni ja tuli innoissaan käskystä luokseni - hyppien. Sitten kouluttaja piti Nettaa ja menin kolmannen hypyn taakse ja kutsuin. Tuli innoissaan ja törmäsi.. Sama toistettiin kerran ja sitten menin neljännen hypyn taakse. Toimi.

Puomi oli madallettu versio ja epäilytti jostain syystä Nettaa, vaikka agipäivissä puomia ollaan tehty kokonaisena. Tehtiin hihnassa molemmilta puolilta ja lopulta tuttua vauhtiakin alkoi löytyä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti